Saga

Uutiset 2024

Joitakin poimintoja vuodelta 2024. Vanhat uutiset löytyvät arkistosta.

7.2. Vuoden koirat Tanskassa
Tanskan rotujärjestö, Dansk Gordon Setter Klub - DGSK, julkaisi Vuoden Koira -tittelit. Nimettyjen koirien lista oli kivaa luettavaa, sillä kaikki käyttötittelit menivät parhaillaan pentulaatikoissa olevien D-pentueen tai F-pentueen lähisuvulle.

D-pentueen isän, Seanin, sisko Sydåens Zarina kruunattiin Vuoden Gordoninsetteriksi. Lisäksi Seanin poika, siis D-pentueen velipuoli, Rørosviddas Kjeld, oli Vuoden Nuori Gordoninsetteri. F-pentueen isoisä, Åens Q. UniQ, oli Vuoden Voittajaluokan koira. Huima tulos Tanskan aina niin kovatasoisessa kisassa!

Onnittelut menestyneille ja taustajoukoille!

Vuoden koirat Tanskassa

Sydåens Zarina

D-pentueen isän sisko, Sydåens Zarina - Vuoden Gordoninsetteri

Kjeld

 D-pentueen velipuoli, Rørosviddas Kjeld - Vuoden Nuori Gordoninsetteri

Åens Q. UniQ

F-pentueen isoisä, Åens Q. UniQ - Vuoden Voittajaluokan koira

2.2. UniQ:sta DK BRCH
F-pentueen isoisä, Åens Q. UniQ, saavutti Tanskan käyttövaliotittelin 
(DK JCH) lisäksi toisen käyttövaliotittelin DK BRCH. Titteli on melko harvinainen ja erittäin arvostettu Tanskassa, sillä siihen vaaditaan mm. kolme voittajaluokan voittoa, joista kaksi pudotuksella. Lisäksi kokeiden tulee olla kaikille brittiläisille roduille avoimia ja kaksi voitosta lisäksi pudotuksella.

F-pentueen sukutaulusta löytyy kaksi muutakin tämän harvinaisen tittelin omaavaa koiraa: Uniqn ja E-pentueen isä, I-pentueen velipuoli Wayne sekä UniQ:n isoäiti Tanskanmestari Vinterdalens Tillaaen, "Tillie". Vieläkin ehkä  harvinaisempi käyttövaliotitteli on UniQ:n isoisällä Åens Gangsterilla, joka on "tavallisen" käyttövaliotittelin (DK JCH) lisäksi käyttövalio metsälinnuilla (DK SKFUCH).

Onnittelut UniQ:lle ja isännälle Prebenille!

Juttu Tanskan gordoninsetteriklubin sivuilla

UniQ ja Preben

25.1. F-pentue syntyi
F-pentue syntyi melko odotettuun aikaan 25.1. Pentueessa on kaksi urosta ja kahdeksan narttua. Kaikki pennut ovat reippaita ja terhakkaita sekä väreiltään erinomaisia.

Vilu ja pennut

Vilu väsyneenä ja kaikkensa antaneena F-pentueen synnytyksen jälkeen

Pentuja

22.1. Jokerille huipputulokset terveystutkimuksista
Mountaineer's Jacques eli tuttavallisemmin Jokeri käväisi dysplasiakuvissa. Kennelliiton viralliset tulokset ovat: lonkkatulos HD A/A ja kyynärtulos ED 0/0 eli parhaat mahdolliset tulokset - upeaa!

Jokerilla on paljon potentiaalia annettavana gordoninsetterijalostukseen: sillä on takanaan uroslinjassa isän puolella kuusi peräkkäistä käyttövaliota suoraan alenevassa polvessa (!) ja emän puolella suvut linjaantuvat vahvasti Tatin sukuun.

Sukutaulu aukeaa tästä linkistä

Jokeri seisoo lintua

Jokeri on komea ilmestys seisoessaan lintua

8.1. D-pentue syntyi
D-pentue syntyi hieman etuajassa maanantaina 8.1. Pentueessa on viisi urosta ja viisi narttua. Kaikki pennut ovat reippaita ja terhakkaita sekä väreiltään erinomaisia.

D-pentue

Tessa tarkkana D-pentueen syntymän jälkeen

Pennut

8.1. Elsalle huipputulokset terveystutkimuksista
X-pentueen Elsa eli virallisemmin Xelcie pistäytyi röntgenissä ja sai viralliset tulokset Kennelliitosta: lonkkatulos HD A/A ja kyynärtulos ED 0/0 eli parhaat mahdolliset tulokset - mahtavaa!

Pentueesta on kuvattu nyt kuusi pentua tuloksilla 3 * A/A, A/B, B/B ja D/D. Lisäksi X-pentueen koirat ovat perinnöllisesti CCA-terveitä ilman testaamista, koska sekä emä että isä ovat CCA-vapaita (negatiivisia).

Onnittelut hienoista kuvaustuloksista Elsalle ja isäntäväelle!

Elsa jahdissa

Elsa toimii hienosti metsällä ja on terve - voiko tilanne olla yhtään parempi?

 

Uutiset

Tapahtumakalenteri