Työstöä

B-pentue / Vattu - Witsi

B-pentue (ja Å-pentue) syntyi 19.3.2021.

Vattu on ollut yksi parhaimmista omistamistani koirista, vaikka vuosien varrella olenkin ollut sikäli onnellisessa asemassa, että olen saanut omistaa useita loistavia koiria. Se on menestynyt sekä kokeissa että näyttelyissa ja kaikki terveystulokset ovat olleet kunnossa. 

Jo etukäteen oli selvää, että Vatun vuoden 2021 pentue tulisi olemaan sen viimeinen. Tämän vuoksi mietin kaksoisastutusta, sillä tällä tavoin saisin vielä kaksi eri yhdistelmää toteutettua. Haaveilin aikoinaan jo Tatin viimeisen pentueen kohdalla kaksoisastutuksen toteuttamista. Tuolloin aika ei ollut kypsä vielä sen toteuttamiseen: Suomessa ei ollut tasokkaita uroksia ja uroksia ei annettu kaksoisastutukseen Norjasta eikä Ruotsista.

B-pentueen kohdalla tämä kuitekin toteutui, sillä Suomen ensimmäinen virallinen kaksoisastutettu gordoninsetteripentue:

Puronperän Å-pentue Vattu-Immu
ja
Puronperän B-pentue Vattu-Witsi

Molemmat urokset ovat sellaisia linnunlöytäjiä, että parempia saa hakemalla hakea! Muutenkin luonteet, terveydet ja metsästysominaisuudet ovat kohdillaan...

Yhdistelmä on linjasiitos Tattiin 1,5625%, Elleen 0,3906% ja 0,1953% Frøyaan, Echoon, Roccoon ja Råggiin - kaikki huippukoiria ja ennen kaikkia terveitä huippuperiyttäjiä, kuten linjasiitoksen periaatteeseen kuuluu!

Lopputuloksen voi ennustaa melko suurella todennäköisyydellä...

Vattu-Witsi

 

B-pentue

B-pentue 2021

sukutaulu

tuloksia

kuvagalleria

  • Bernilla

  • Bianca

  • Bono

narttulinja
uroslinja

gordon setter - scottish black setter

Pennut

Koirat

Gordoninsetteri