Saalista

Puronperän Pakkanen - "Vilu"

Vatun pennuttaminen ei ottanut aluksi onnistuakseen, mutta vihdoin sain siitä kaipaamani pennun. Tuo pentu on P-pentueen Pakkanen eli Vilu.

Vilun äiti on ollut yksi parhaimmista koirista, mitä minulla on ollut. Se on ollut helppo kouluttaa ja sen kanssa on ollut nautinto metsästää. Tytär ei jää äidistään yhtään jälkeen. Etenkin koulutettavuuden osalta Vilu on ollut helppo: se oppii kaiken nopeasti ja todellakin haluaa tehdä töitä isännälleen!

Vilun pentuaika meni rattoisasti. Se sai leikkiä lähes rajattomasti toisen luonnonlapsen, Metkan (Puronperän Zephyr), kanssa. Metkalla ja Vilulla oli ikäeroa vain kuukausi. Ne kulkivat ensimmäiset yhdeksän kuukautta käsi kädessä, kunnes Metka jäi auton alle ja keskityin Vilun kouluttamiseen.

Kuten äidilleen, Vilulle  on ollut aina kaikki helppoa: linnun löytäminen, seisonta, nosto, paikalleen jääminen, nouto - kaikki on ollut sille suorastaan luontaista. Vilu on ollut hyvin varhaiskypsä. Kehitys oli niinkin huimaa, että siitä tuli vuonna 2021 Vuoden Nuori Gordoninsetteri ja se oli myös Suomen paras nuori kanakoira (kaikki brittiläiset rodut).

Menestys ei ole suuren suuri yllätys, sillä molemmat vanhemmat, Vattu ja Banjo ovat voittajaluokan koiria. Vilu on koira, jolla on takanaan loistava menestys nuortenluokassa ja edessä siintää yhtä loistava tulevaisuus...

Luonteeltaan Vilu on erittäin palvelunhaluinen. Sen vuoksi sen kouluttaminen on ollut helppoa ja kontaktinpito ensiluokkaista. Metsästäminen sen kanssa on hienoa, koska Vilu hakee aina sopivalla etäisyydellä riippumatta siitä metsästetäänkö metsämaastossa, pellolla tai tunturissa. Kilpailullisesti tästä on ollut hieman haittaakin, sillä avoimessa luokassa se ei ole vielä tätä kirjoitettaessa noussut omalle tasolleen, koska parihaussa pieni epävarmuus korostuu liian voimakkaana kontaktinpitona ja haku ei aukea tavalliseen laajuuteen. No, koira on vielä nuori ja rutiinin sekä itsevarmuuden kehityttyä hakukin varmasti nousee normaalille metsästystasolle. 

Yhtä uteliasta ja miellyttämisenhaluista koiraa kuin Vilu, minulla ei ole koskaan ennen ollut

Vilu - kaikkien kaveri!

Pakkanen - siitä suomalaiset tykkää
Pakkanen - kuljetaan nenät huurussa
Pakkanen...
Pakkanen - voi kun pian tulis - Pakkanen!

- Papu ja pojat - 

- - - - -

Vilun tiedot Kennelliiton KoiraNetissä
Vilun tiedot Kanakoirakerhon jalostustietokannassa
Vilun tiedot Svenska Kennelklubbenin Hunddatassa

Vilu noutaa

Vilun noutoharjoituksia meton siivellä kolmikuisena

Vilu

Vuoden nuori gordoninsetteri 2021
Suomen paras nuori kanakoira 2021
(kaikki brittiläiset rodut)

Ensimmäinen näyttely

 

Tietoja

gordon setter - scottish black setter

Koirat

Gordoninsetteri