"Pentue"

L-pentue / Iris - Rico

L-pentue syntyi 8.4.2018. Kyseessä ei ole varsinaisesti pentue, vaan pentu, sillä "pentueen" muodostaa yksi ainoa koira.

Puronperän L-pentue on suorastaan historiallinen, sillä tähän saakka kaikki pentueet ovat olleet kantanartuista tai niiden suorista jälkeläisistä. Ensimmäistä kertaa pentue syntyy Puronperän-uroksesta ja "lainanartusta".

Kaikki alkoi oikeastaan siitä, kun Eero halusi Ricosta itselleen pennun ja ryhdyimme etsimään sopivaa narttua. Riittävän korkeatasoisen nartun löytäminen olisi ollut Suomesta melko vaikeaa, joten laitoimme "verkot vesille" ja katsastelimme myös muiden Pohjoismaiden mahdollisuuksia. Kiitos hyvien kontaktien, melko pian löytyikin huippusuvut omaava hieno narttu Ruotsista, Iris, joka saatiin meille jalostuslainaan. Näissä suvuissa on mm. lukuisia Euroopanmestareita.

Pohjoismaisten käyttösukujen yhdistäminen ranskalaisiin veriin on tuottanut hienoja pentueita mm. Norjassa ja Ruotsissa. Toivottavasti tätä myös tällä kertaa ja toivottavasti myös laatu korvaa määrän!

Iris, Rico, Karin ja Jacob

 

L-pentue

L-pentue 2018

sukutaulu

tuloksia

kuvagalleria

  • Luca

narttulinja
uroslinja

gordon setter - scottish black setter

Pennut

Koirat

Gordoninsetteri