Yoda ja Hertta

Y-pentueen kuvia vuodelta 2024

Y-pentueen koirat elelevät jo toista vuosikymmentä - keskimääräistä pidempi ikä gordoninsetterille. Hyvässä kunnossa tuntuvat kuitenkin edelleen olevan ainakin ikäisikseen. Niiden kanssa käydään edelleen jahtia ja ennen kaikkea nautitaan olosta kotosalla.

Tälle sivulle olen laittanut esille kuvia Y-pentueesta vuodelta 2024. Suurin osa kuvista on koirien omistajien ottamia. Tuoreimmat kuvat ovat ensimmäisinä.

Yoda ja Ferra

Yoda ei ole kovin innostunut uudesta tulokkaasta, Ferrasta

Yoda vieraana

Yoda vieraisilla 

Yoda, Vilu ja Tessa

D-pentueen emä Tessa ja F-pentueen emä Vilu
ovat hieman epäileväisiä vieraan aikomuksista

Yara 11v (4.2.)
Hippitukka siistittiin synttärin kunniaksi... :-)

Yörö

Reilu 10 vuotta sitten odottelimme, josko pentueista syntyisi meille ensimmäinen oma gordoni. Jukkapa yllättikin ehdottamalla meille nuorta kodinvaihtajaa Yörniä.
Kodin- ja nimenvaihdoksen myötä alkoi uusi elämä!
Helppoa ei ole ollut ja päivääkään ei ilman ärräpäiden lentelyä ole kulunut.
Mutta ei myöskään päivää ilman gordonin rakkautta ja sekoilua. Metsästysharrastuksen kannalta olisi varmasti helpompi ollut kouluttaa pennusta asti oma koira, mutta Yörö on opettanut koirista ja koiran omistajuudesta enemmän, kuin muut koirat yhteensä! Edelleen Yörö osaa yllättää monin tavoin omistajansa ja ympärillä elävät ihmiset ja eläimet! 

Yörö ihailee maisemia

Tapaturma-alttiutta on sen verran tässä koirassa, että totesin joskus olevani ihmeissäni, jos koira elää yli 3-vuotiaaksi. No, kohta tulee 11 vuotta mittariin,
mutta rauhoittunut ei ole pätkääkään.
Ehkä kolmas aivosolu on kehittynyt vuosien varrella! Miten voikaan yhdessä koirassa olla samaan aikaan niin paljon viisautta ja urpoutta.

Tänään tuli kuluneeksi 10 vuotta siitä kun haimme Yörön meille ja nykyään Yörö kyttääkin lintuja uudessa kotimaassaan Portugalissa!
Kohta ollaan asuttu puoli vuotta täällä ja Yörö on vasta kerran tippunut syvään kaivoon, pari kertaa ojaan, jäänyt piikkipuskiin jumiin ja syönyt mielettömän määrän teiden pientareilta löytyviä aarteita kuten kakkaa. Yörö myös helpotti uusiin naapureihin tutustumista päästämällä heidän kissan vihreimmille hiirimaille.
Onneksi oli ymmärtäväinen naapuri ja vielä ollaan väleissä! 

Yörö

Yörö, kuten myös lappalaisveljensä nauttii suuresti saamastaan huomiosta täällä, sillä ovat todella harvinaisia rotuja tässä maassa! 
Kiitos Jukka tästä mahtavasta koirasta! Toivottavasti edessä on vielä useampi yhteinen vuosi tämän koiran kanssa! ♥

Yara

Yaran pakkasterkut

 

Y-pentue

Y-pentue 2013

sukutaulu

tuloksia

kuvagalleria

narttulinja
uroslinja

gordon setter - scottish black setter

Pennut

Koirat

Gordoninsetteri