Luovutus

SE MVA Puronperän Villivadelma - "Vattu"

Olen saanut metsästää useilla hienoilla koirilla ja nähnyt kokeissa lukuisia toimivia pelejä. Kolme koiraa on ollut elämäni aikana linnunlöytäjinä yli muiden: Konsta, Olga ja Myrtti. Kun niiden edesottamuksia pääsi seuraamaan, tuli herkästi sellainen olo, että tällaisen pelin minäkin haluan! Konstan kanssa tämä ei yrityksistä huolimatta onnistunut, mutta Olgasta sain pennun - se pentu oli Vattu.

V-pentueen isäksi valikoitui tuolloin vielä nuori uros Åshöjdens Walther. Waltherista tuli myöhemmin Ruotsin muotovalio ja se menestynyt hienosti voittajaluokan kokeissa.

Vattu oli helppo pentu. Se sai nauttia pentuajastaan ilman sen suurempia prässäämisiä. Siitä huolimatta se nouti heti pennusta lähtien ja seisonnat sekä linnunkäsittely olivat sille luontaisen vaivatonta. Vattu kehittyi ripeästi ja sen edistymistä yhdessä Myrtin kanssa oli suorastaan hienoa seurata.

Vatulle on ollut aina kaikki helppoa: linnun löytäminen, seisonta, paikalleen jääminen, nouto - kaikki on ollut sille suorastaan luontaista. Sen kanssa metsästäminen on vaivatonta: Vattu käy kuin ajatus. Kotona se on suorastaan huomaamaton, koskaan en muista sen edes haukahtaneen.
Voiko tällaista koiraa edes olla?

Ainoa seikka, josta joskus tuloo keskustelua, on lintu... Jos Vattu saa linnun hajun noukkaan, niin minulla ei oikeastaan oo enää mitään määräysvaltaa - "Trust me, I know what I'm doing..."

Vattu nousi jo nuorena voittajaluokkaan metsästyskoepuolella ja siitä tuli neljällä näyttelykäynnillä Ruotsin muotovalio. Helppoa, kuin heinänteko...
Suurin meriitti koepuolella lienee maaottelun FIN-DNK-SWE-NOR toinen sija koirakohtaisessa kisassa Pohjoismaiden parhaiden gordoneiden joukossa Tanskassa keväällä 2022. SM-kisoissa (Kenttien Voittaja) korkein sijoitus on ollut neljäs.

Paljon on vuosien varrella lintuja pudotettu. Huima linnunlöytäjä, jolla on nautinto metsästää!

Koira kuin ajatus!

- - - - -

Vatun tiedot Kennelliiton KoiraNetissä
Vatun tiedot Kanakoirakerhon jalostustietokannassa
Vatun tiedot Svenska Kennelklubbenin Hunddatassa

Vattu noutaa

Vatun noutoharjoituksia peltopyyn siivellä 7 viikkoisena

Kelpaa poseerata

Vattu SE UCH

 

Tietoja

gordon setter - scottish black setter

Koirat

Gordoninsetteri