Walther - Sten Christoffersson

SE MVA Åshöjdens Walther

Olgalle sulhoa hakiessamme tutkailimme pitkään Pohjois-Norjan uroksia, jonka sukuisia meillä Suomessa ei tuossa vaiheessa vielä ollut. Lopulta pelasimme kuitenkin hieman "varman päälle" valiten uroksen, jonka suvut ovat hyvin tiedossa ja hyvin moni tuttu nähnyt koiria tästä pentueesta (itse asiassa parilla tutulla onkin koira tästä pentueesta). V-pentueen urokseksi valittiin näin Åshöjdens Walther.

Walther tulee Åshöjdens-kennelin ns. "ennätyspentueesta", josta kaikki pentueen kuusi koiraa on palkittu metsästyskokeissa nuortenluokassa.
Ne ovat saavuttaneet yhteensä 13 palkintoa (koirat ovat tätä kirjoitettaessa vielä niin nuoria, että ne eivät ole muussa luokassa kilpailleet). Ykköstuloksia on tullut kokonaista yhdeksän Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta (neljälle pentueen koirista).

Walther on erittäin hyväluonteinen uros. Jan, jolla on ollut gordoninsettereitä jo yli 20 vuotta, sanoo ettei hänellä ole ollut vielä tämänkaltaista koiraa. Walther on omistajansa mukaan uskomattoman nopea oppimaan ja helppo kouluttaa. Se haluaa miellyttää isäntäänsä ja pitää hyvää kontaktia myös metsässä.

Erinomaisen luonteen totesi Janikin astutusreissulla. Jani luonnehti Waltheria reissun jälkeen seuraavasti:
"Waltheristä jäi erittäin positiivinen kuva. Luonne aivan ihanteellinen ja ulkomuoto-/koetulokset puhuu puolestaan. Innolla tulen odottamaan mitä penikoista tulee, sillä lähtöasetelmat ovat kovaa tasoa.
Erityisenä piirteenä Wahlterissa pidän sen hermoja. Miten rauhallinen voi noin nuori koira olla. Liike on vauhdikasta ja nostot tapahtuu räväkästi.
Jan ylisti erityisesti Waltherin säestystaitoa - koira joka ei tilanteita sössi. Janista ja Waltherista kuullaan vielä koerintamalla varmasti.
Uskomattoman hieno koira kaikinpuolin!"

Olen tavannut Waltherin ja Janin monta kertaa. Joka kerralla koira on ollut tasapainoinen ja rauhallinen erilaisissa tilanteissa.-

Waltherin haku oli jo nuorena hyvätasoista, se oppi hyvin nuoresta seisomaan lintua ja ennen kaikkea on aivan uskomaton linnunlöytäjä (kun tällainen laitetaan yhteen Olgan kanssa, niin mitä siitä oikein seuraa? :o))) ).

Linnunlöytökyvystä Jan kirjoittaa Waltherin jahtisyksyn 2012 ensimmäisen metsäjahdin jälkeen: "Tulin juuri kotiin Orsan suomalaismetsistä, jossa metsästimme riekkoa ja metsäkanalintuja. Meillä oli seitsemän koiraa mukana, joista kaikki Waltheria lukuunottamatta olivat tottuneita metsäkanalintumetsästäjiä. Kun summasimme päivien tulosta totesimme, että olimme ampuneet noin 75 % linnuista Waltherin seisonnoilta. Minun mielestäni Walther hakee myös metsässä hyvin. Hyvällä kontaktilla ja uskomattomalla tyylillä. Kokenut kanakoiraharrastajatuttuni ilmaisi syvän ihailunsa Waltheria kohtaan."

Waltherin takana olevat Åshöjdens- ja Imingens-kennelit tunnetaan koirien hyvästä terveydestä. Näin myös tämän pentueen osalta: neljä kuudesta koirasta on lonkkakuvattu ja kaikki ovat saaneet parhaan A/A-tuloksen. Waltherin molemmat vanhemmat on PRA (rcd4) -testattu ja ovat vapaita (clear). Tämä tarkoittaa, että kaikki pentueen koirat ovat siten PRA-vapaita eli eivät voi periyttää tätä silmäsairautta ja siten kaikki syntyvät pennut tulevat olemaan PRA-terveitä (periytyy resessiivisesti).

Waltherin takana olevat suvut (ja toki myös vanhemmat) erittäin varmoina koekoirina ja ne ovat kokeissa korkeasti palkittuja. Esimerkiksi Waltherin isä Gant on palkittu metsässä, tunturissa sekä kenttäkokessa. Se on kaksoisvalio sekä Norjan mestari 2014 metsässä.

Kun Walther sai ensimmäisen ykköstuloksen, sai kasvattaja harvinaisen sähköpostiviestin tuomarilta (yleensä tuomarit eivät ole juuri koskaan suoraan yhteydessä kasvattajiin tai koirien omistajiin, vapaa käännös):
"Hei!
Suuronnittelut!
Olen nimittäin juuri arvostellut Jan Anderssonin gordonin Waltherin ja antanut sille nuorten luokan ensimmäisen palkinnon sekä kunniapalkinnon.
Aivan uskomattoman upea koira. Liikkuu sopivalla laajuudella hienolla vauhdilla ja tyylillä. Otti seisonnan linnulle aivan fantastisella tavalla. Helposti ohjattavissa ja mukava koira kaiken kaikkiaan.
Huolimatta nuoresta iästään erittäin valmis koira ja siitä näkee, ettei ole silti pakottamalla koulutettu.
Olin mielissäni, että tämä koira oli arvosteltavanani. Haluan vain mainita, että olen hyvin vaikuttunut koiran edesottamuksista ja Jan vielä kertoi, että pentueessa on jopa muitakin hyviä koiria.
Onnea jatkossakin!"

- - - - -

Käyttökokeissa Walther on saanut (tilanne 15.9.2020):

 • UK1 HP (nuortenluokan ensimmäinen palkinto kunniapalkinnolla) ja UK 1 (Derby-karsinta)

 • ÖKL1 & HP (avoimen luokan ykkönen kunniapalkinnolla) sekä ÖKL 2

 • SM2. (Ruotsin mestaruuskisan kakkonen, syystunturi), 
  SKL1 (MFK/SGSK:n pääkoe, metsä),
  SKL1 (ÖFK/SGSK:n pääkoe kevättunturi), 
  2 * SKL2 VP (voittajaluokan kakkonen & viltpris = koiralta pudotettu), 
  SKL3 CK (VOI3 & sertifikaatin arvoinen), 
  SKL4 CK VP, SKL4 VP ja SKL 6

Näyttely

 • Ruotsin muotovalio

Muuta

 • SGSK Vuoden Valio 2017

 • SGSK Vuoden Kenttäkoira 2016

 • SFK noutomestari 2015

 • 2. Nordisk Match 2016 NGK 100-vuotta 

Terveys

 • HD: A/A

 • kyynärnivel: 0/0 (täysin terve)

 • PRA (rcd4): vapaa (negative/clear)

 • CCA: terve (negative/clear)

Huippupentueen ensiluokkainen edustaja!

break

Waltherin tiedot Kennelliiton KoiraNetissä
Watherin tiedot Svenska Kennel Klubbenin Hunddatassa
Waltherin tiedon Norsk Kennel Klubin DogWebissä
Waltherin tiedot Rasdata.nu:ssa
Waltherin takana oleva uroslinja

SWE joukkue

Wather, 11 vuotta, edustajana DGSK:n 100-vuotisjuhlan yhteydessä pidetyssä maaottelussa, jonka Ruotsi voitti!

Walther näyttelyssä

Walther 16 kuukautisena näyttelyssä
Tuloksena erittäin hyvä - mainiosti nuorelle koiralle!

Laumassa

Waltherilla on kotona kavereita, vasemmalta:
Walther, Bjerdalens Trolla ja Getryggens Hasse

Jahdissa

Jan & Walther

Voittajana SGSK:n pääkokeessa keväällä 2019

Waltherin upea seisonta

Riekkojahdissa

Vaikka Walther on vielä nuori koira, sille ammutaan jo paljon riistaa

UK 1 & HP

Kokeessa on tullut nuorten ykkönen harvinaisen kunniapalkinnon kera

Walther ja Jan

Walther ja Jan SGSK:n pääkokeen voittajaluokan ykkösinä 2020 metsämaastossa
Walther on voittanut pääkokeen myös tunturissa ja sillä on voittajaluokan kakkospalkinto kenttäkokeesta - uskomattoman monipuolinen koira!

Kotona

Kokeessa

Walther ja Jan

Säestys

Säestäminenkin onnistuu - tässä Walther 10 kk säestää Hassea

Seisonta pentuna

Kukkuu

Jan ja Walther

Hakua

Maaottelussa

NGK:n 100-vuotismaaottelussa syksyllä 2016  Walther oli maaottelun toiseksi paras koira - E-pentueen isä Wayne oli ykkönen

Muotovalio

Ruotsin muotovalio -titteli tuli syyskuussa 2017

Walther

Ruotsin muotovalio

 

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Ajo-ohjeet

Kuvagalleria

Linkit