Kone

FIN S MVA Puronperän Kone

Kone oli koira, jolle kaikki oli helppoa. Olipa kyse sitten melkein mistä vaan. Alunperin valitsin K-pentueen isäksi N JCH Rørosviddas Tsarekin, mutta lisääntymisongelmien takia isäksi vaihtui N S JCH Faksfjellets Rocco Royal - eikä voi sanoa, että olisi harmittanut.

Kone on seissyt lintua heti, kun jalat ovat kantaneet ja se jatkui elon loppuun saakka. Vielä viimeisenä vuotena raihnaisena ja kipeänäkin se seisoi linnut, metsästysinto lakaisi kaiken muun taakseen. Linnutkin koira on noutanut jo pennusta lähtien.

Kouluttaminen oli nuorena melko turhauttavaa, koska koira oppi kaiken nopeasti ja työtä ei ollut! Koneen ollessa 9 kk mietinkin, että mitähän sille opettaisi ja sain neronleimauksen: tiedottamisen! Se vaati kokonaista  kolme kertaa: ensimmäisellä kerralla ei tullut pillillä, vaan piti kutsua huutamalla, toisella kerralla irtosi tiedotukseen pillillä ja kolmannella tiedotti oma-aloitteisesti...

Kone oli hyväluonteinen koira, jonka ainoa ärsyttävä ominaisuus oli "toimittaminen" eli uruuttaminen ollessaan innostunut - isoäidin peruja... Näyttelyissä se menestyi käsittämättömän hyvin, mm. neljä kertaa peräkkäin rotujärjestön erikoisnäyttelyn voitto!

Kaiken kaikkiaan Kone oli todellinen kilpailukoira, jolle oli ihan se ja sama, mikä kisa oli kyseessä. Lähes aina se löytyi lopulta tulosluettelon kärjestä! Harmi, ettei näin hyvästä koirasta saanut itselle pentua!

Varma jahtipeli!

- - - - -

Koneen tiedot Kennelliiton KoiraNetissä
Koneen tiedot Kanakoirakerhon jalostustietokannassa
Koneen tiedot Svenska Kennelklubbenin Hunddatassa

Nouto

Nouto kaksikuisena

Pentuajan sivulle pääsee tästä linkistä

Ruotsin muotovalio

 

Tietoja

gordon setter - scottish black setter

Koirat

Gordoninsetteri