Kultamalja-voitto!

Puronperän kenneltekstiilit

Puronperän kennel on toiminut jo jonnin aikaa ja vuosien varrella on joukkoon liittynyt monta hienoa Puronperän koiran omistajaa. Väriä on kiva tunnustaa, kun kuulutaan kivaan ja menestyneeseen joukkoon.

Osa kenneltekstiileistä on syntynyt tarpeesta ja osa on vain kivana lisänä. Puronperän koirien omistajat ovat saaneet näitä tuotteita tapaamisissa. Pennun mukana on tullut aina jotakin rekvisiittaa, jos niitä on vain suinkin löytynyt sillä hetkellä kaapista.

Huomioliivit

Puronperän huomioliivi
Metsästysliivi on kovalla käytöllä metsästyskoiralla. Aikoinaan Tatti sai völjyyn kennelliivin, joka on vieläkin käytössä yli 10 vuoden jälkeen. Samalta valmistajalta tulivat ensimmäiset Puronperän kennelin liivit (kuva alla). Myöhemmin Puronperän-metsästysliivit on suunniteltu, kehitetty ja testattu itse yhteistyössä valmistajan kanssa.

Hyvälaatuiseen liiviin on pyritty materiaalivalinnoilla ja suomalaisella työllä. Kankaan pitäisi säilyttää huomio-ominaisuutensa ja värien pysyä kovassakin menossa. Liivin painatus kestää myös konepesun. Reunan kanttinauha toimii heijaistimena, joten liivi sopii myös iltalenkkivarusteeksi. Laatuun on yritetty satsata. Mm. ompeluun on käytetty samaa lankaa, kuin autojen turvavöissä ja lukot ovat vuosien varrella hyviksi todettuja.

Puronperän kennel on ollut viime vuosina Suomen paras gordoninsetteri- kasvattaja. Tämän saavutuksen ovat mahdollistaneet hienot kasvatit sekä innokkaat ja aktiiviset omistajat, jotka ovat kouluttaneet sessujaan ja startanneet niillä kokeissa ja kisoissa. Tästä kiitokseksi teetettiin vuoden 2016 alussa kaikille koe- ja kisapalkituille Puronperän kennelin kasvateille nimikoitu Puronperän kisaliivi (esim. Myrtillä sivun alalaidassa).

Vanha liivi

T-paidat

Puronperän t-paidat
Puronperän t-paita piti olla alunperin musta tan-painatuksella, mutta värit käännettiikin lopulta toisinpäin. Erottuupahan tavallisista gordonipaidoista paremmin ja olen ollut lopputulokseen tyytyväinen.

Materiaaliksi valittiin normaalia hieman paksumpi puuvillapaita (200g/m2) tunnetulta valmistajalta ja painatus on kotimaista työtä.

Paita valmistui sopivasti vuoden 2013 Kultamaljan alla ja Kultamalja-voittoa päästiin tuulettamaan sopivasti uudet paidat yllä (kuva sivun ylälaidassa).

T-paitamalli

Putkihuiveja

Puronperän putkihuivi
Putkihuivi, buff, tuubihuivi, monikäyttöhuivi, multifunctional headwear - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Se on kuitenkin osoittautunut erinomaiseksi varusteeksi etenkin syksy- ja talvitunturissa. Tunturissa kun säät vaihtuvat nopeaan, niin tuubi on välillä kaulalla, välillä päässä ja välillä suojaamassa leukaa ja korvia pipon alla. Ihan rikollistarkoituksissa sitä ei kuitenkaan ole tarvinnut käyttää (kuten alla olevasta mallikuvasta voisi luulla).

Näitä on jaettu monissa tapahtumissa - jos sinulla ei ole omaa, niin ota hihasta kiinni ja kysäse!

Putkihuivi - malli

Pillihihna

Puronperän pillihihna
Pillihihna syntyi tarpeeseen, kun pillit olivat koko ajan hävöksissä ja tippunutta pilliä ei meinannut löytyä millään. Riittävän leveä oranssi hihna erottuu kyllä! Tätä on käytetty myös monen muun varusteen tallessa pysymisen varmistamiseen (vaikka en ole lukon laatuun ihan tyytyväinen).

Hihnassa ei ole katkeamiskohtaa (meillä Suomessa kai tällainen vaaditaan turvallisuussyistä?), jotta pilli ei vahingossa katoa. Tästä on veistelty jokunenkin vitsi. Suosituimmat ovat mm. "ei saa ripustaa kaulaan vaaratilanteiden välttämiseksi" sekä "voi käyttää muuhunkin, jos koira ei tottele ja isäntä on epätoivoinen"...

Näitä on jaettu monissa tapahtumissa - jos sinulla ei ole omaa, niin ota hihasta kiinni ja kysäse!

Pillihihna

Menestystä - Vattu ÖKL 1 & hp ja Myrtti ÖKL 2

Jussikuviot

 

Gordoninsetteri

Koirat

Pentueet

Gordoninsetteri

Rotuesittely -
Koiramme 2021/12

Rotuesittely - 
Koiramme 2000/6

Kasvattajahaastattelu - kennel Puronperän

Bydand - Gordon