Isla

Puronperän Islay - "Isla"

Enpä arvannut, kuinka huiman koiran saan, kun valitsin I-pentueesta sen vilkkaimman ja energisimmän pennun, Islan...

Halusin aikoinaan itselleni pennun Myrtistä, koska se on yksi parhaimmista elämäni aikana näkemistäni linnunlöytäjistä. Halusin lisäksi pentueelle isän, jolta löytyy riittävästi räväkkyyttä, menoa ja meininkiä. Näistä lähtökohdista syntyi yhdistelmä Myrtti-Bolt.

Isla syntyi I-pentueen ensimmäisenä ja se on yksi suurimmista meillä koskaan syntyneistä narttupennuista. Sillä oli komea valkoinen rintalaikku, mikä minua siinä erityisesti ihastutti. Aktiivinen pentu, joka puuhasi ja tutki paikkoja väsymättä.

Isla on ollut erittäin varhaiskypsä ja vauhdikas: seisonnat ovat sujuneet hienosti ja haku on maistunut - joskus jopa liikaakin. ;-) Kehitys oli niinkin huimaa, että siitä tuli vuonna 2018 Vuoden Nuori Gordoninsetteri ja se oli myös Suomen paras nuori kanakoira (kaikki brittiläiset rodut). Tuolloin pistelaskenta tehtiin ensimmäistä kertaa nykyisillä, kaikille roduille yhtenäisillä säännöillä ja pisteet ovat vertailukelpoisia eri rotujen kesken.
Rotumestaruuden Gordon Racen se voitti tunturissa syksyllä 2022.

Metsästyksellisesti Isla on ollut lähestulkoon uskomaton: se hakee laajasti ja lujaa, perinyt hienon linnunlöytökyvin äidiltään ja kestävyys on aivan omalla tasollaan; se jaksaa hakea pitkänkin päivän iltaan ja jahtiviikon lopullakin tassu nousee lähes samaan malliin kuin ensipäivinä! Islalla on varmaan kovin metsästysinto koskaan omistamistani koirista. Tunturijahdissa se on elementissään.

Vaikka metsästyksellisesti Isla on kuin ajatus, on sillä kisaamisen kannalta pari negatiivista puolta. Joskus nosto ei meinaa onnistua millään, kun taas välillä se lähtee kuin tykin suusta. Toinen on sen kisamieli: jos rinnalle tulee toinen koira, niin haku laajenee joskus aivan liian laajaksi, vaikka metsästäessä kontaktinpito sujuukin hyvin.

Luonteeltaan Isla on hyvin vaatimaton. Kotona sitä ei huomaa juuri lainkaan. No, iltaisin kyllä tulee vaatimaan rapsuttamista. En ole todennäköisesti koskaan kuullut sen haukkuvan - paitsi unissaan. Islan erityispiirteenä on, että se tykkää nukkua selällään - kaponen kun on, niin pitääkin sitten olla tiukalla mutkalla J-kirjaimen malliin.

Isla on löytänyt, seisonut ja noutanut melko suuret määrät riistaa niin pellolta kuin metsämaastosta, mutta ennen kaikkea tunturista! Huima linnunlöytäjä ja sammumaton metsästäjä, joska ei jätä ketään kylmäksi.

Väsymätön linnunlöytäjä - metsästäjä Dianan armosta!

break

Islan tiedot Kennelliiton KoiraNetissä
Islan tiedot Kanakoirakerhon jalostustietokannassa
Islan tiedot Svenska Kennelklubbenin Hunddatassa
Islay ja Isla - Wikipedia

Isla

Isla

Vuoden nuori gordoninsetteri 2018
Suomen paras nuori kanakoira 2018
(kaikki brittiläiset rodut)

 

Tietoja

gordon setter - scottish black setter

Koirat

Gordoninsetteri