Floyd

Hardhausen Floyd

Myrtin toiseen pentueeseen urosvalintaa tehtäessä oli ajatuksena ensin käyttää toista urosta, mutta kalkkiviivoilla urosvalinta kääntyi tuttuun ja turvalliseen eli Hardhausen Floydiin. Floydilla oli jo ennestään runsaasti jalostusnäyttöä ja olin nähnyt sen muutamaan otteeseen mm. Norsk Gordonsetter Klubin 100-vuotisjuhlamaaottelussa. Jo tuolloin juttelin Fredrikin kanssa, että jossain vaiheessa tullaan varmaankin käyttämään Floydia jollekin sopivalle nartulle.

Floydilla on jo nuoresta lähtien ollut menestyksekäs koeura. Isäntä on melko innokas kilpailemaan ja niinpä starttejakin on tullut. Aivan nuorena se ei noussut korkeimmalle tasolle, mutta etenkin voittajaluokassa ilmiömäinen linnunlöytökyky on nostanut sen usein palkittujen joukkoon.

Fredrik asuu Norjan kaakkoiskulmalla lähellä Ruotsin rajaa. Alue on peltoaluetta ja sieltä on lyhyt Ruotsiin, joten pellollakin tulee metsästettyä. Sillä metsästetäänkin - suorastaan poikkeuksellisesta Norjan mittapuussa - tunturissa tapahtuvan riekkojahdin lisäksi myös metsälintuja ja fasaaneja.

Floyd on erittäin hyväluonteinen uros ja periyttänyt tätä ominaisuutta myös jälkeläisilleen. Se on sosiaalinen ja ei provosoidu muiden urosten uhittelusta. Astutusmatkalla joka kerta taloon tullessani Floyd tai sen pojat eivät haukahtaneet, vaan ne tulivat iloisesti luvasta tervehtimään. Muutenkin luonne on ensiluokkainen ja suhde isäntään kunnossa. Tähän auttaa varmasti se, että yhdessä tehdään kaikenlaista juoksu- ja pyörälenkeistä lähtien.

Linnunlöytlindeksi Floydilla on huima 113 (1.7.2018; indekseissä rodun keskiarvo on 100 ja tätä korkeampi luku kertoo ko. ominaisuuden osalta keskiarvoa paremmasta periyttämiskyvystä). Tätä linnunlöytökykyä se on periyttänyt myös jälkeläisilleen, jotka ovat nousseet kovalla kohinalla koepalkinnoille. Fredrik kertoi, että syksyn 2017 jahtiviikolla oli mukana useita koiria, mutta Floydilta ammuttiin lähes 70 % reissun linnuista...

Linnunlöytökykynsä se on saanut eittämättä vanhemmiltaan. Isä Hurra Fjellet's Troy saavutti mm. 2 * 1 UK ja 1 AK ja 9 voittajaluokan palkintoa (yht. 18 kpl) ja oli Norjan kenttämestaruuskisan kakkonen. Emä käyttövalio 
N KVA Budalen's Ragna-Rokk saavutti mm. 19 koepalkintoa, oli NGK:n Vuoden Voittajaluokan koira 2011 ja Vuoden Kenttäkoira 2008, Norjanmestaruusfinalisti 2008, 2009, 2020 ja 2011, SGSK:n 100-vuotismaaottelun paras koira!

Floyd tunnetaan erittäin kestävänä ja se omaa sammumattoman metsästysinnon. Näitä ominaisuuksia se on perittäynyt myös jälkeläisilleen, jotka ovat napsineet kokeista ykköstuloksia.

Floydin koestasistiikka on vakuuttava (1.7.2018 NGK):
palkitsemisprosentti 17.9 % 
(kaikki luokat; NUO 14.3 %, AVO 38.5 % ja VOI 14 %);
metsästysinto 4.72 - vauhti 4.69 (max. 6) ja 
laajuus 3.92 - hakukuvio 3.99 - yhteistyö 4.06 (ideaali 4) - 
kahdessa ensimmäisessä on harvoin yli 5 ja muut lähes täydelliset!

Tulevan W-pentueen isä Hardhausen Floyd on osoittanut erinomaiset periyttämiskykynsä. Sen jälkeläiset eri nartuista suorastaan dominoivat Norjan Gordoninsetterikerhon nuortenluokan syksy- ja talvirankinglistojen kärkisijoja

Floyd varma kilpailukoira ja se on ollut Norsk Gordonsetter Klubin vakiokalustoa erilaisissa maaotteluissa ja joukkueissa.

- - - - -

Hyväksytty Norjan Gordoninsetterikerhon jalostusrekisteriin  
(Norsk Gordonsetter Klub, NGK)

Käyttökokeissa Floyd on saavuttanut (1.7.2018 mennessä):
2 * 2 UK (NUO 2, Norja),
1 AK (AVO 1) ja 3 * 2 AK
1.VK (VOI 1), 4 * 2.VK, 3.VK, 4.VK ja 5.VK

Näyttelystä on tullut BK excellent, 2.BKK (käyttöluokan erinomainen, KÄK2)

HD: A/A; HD-indeksi 114,84 (15.3.2018)
PRA (rcd4): vapaa/terve (clear)
CCA: vapaa/terve (negative)

Todella varma jahti- ja kisakoira!

Floyd Norsk Kennel Klubin DogWebissä
Floyd Svenska Kennelklubbenin Hunddatassa
Floydin tiedot Rasdata.nu:ssa
Floydin takana oleva uroslinja

Jalostusuros

Floyd on hyväksytty Norsk Gordonsetter Klubin jalosurokseksi

Floyd

Lenkillä

Lippispäät

Metsojahdissa

Floyd asuu Norjan kaakkoiskulmalla ja sillä metsästetään tunturin lisäksi myös metsässä ja pellolla

Riekko ja Floyd

Jahdissa

Floydilla metsästetään paljon - toisin kuin monella muulla kisakoiralla

Kisassa

Kokeessa Floyd on usein palkittujen joukossa

NGK 100 år

Floyd ja Fredrik ovat "vakiokalustoa" Norjan Gordoninsetterklubin edustusjoukkueissa, sillä se on erittäin hyvähakuinen ja varma koira.
Tässä NGK:n 100-vuotisjuhlamaaottelussa (toinen oikealta)

Lenkillä

Riekkojahdissa

Seisonta

Floyd

 

break

Ragna-Rågg

Norjan käyttövalio
NO KVA Budalens Ragna-Rågg

 

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Ajo-ohjeet

Kuvagalleria

Linkit