Basco keväällä 2008

Basco nauttii kevätauringosta

Basco

Olen ollut kiinnostunut N KVA Rørosviddas's Tzarekista ja muista tämän suvun koirista. Tämän vuoksi ryhdyin jo vuosia sitten seuraamaan Tzarekin lupaavaa poikaa Bascoa.

Basco on menestynyt kokeissa jo nuoresta. Toki tunturikokeissa on tullut tyhjiäkin startteja, mutta ominaisuuspisteet ovat olleet aina hyvät. Koekaudella 2008 tuli mm. voittajaluokassa palkinnot 4 VK ja 5 VK (finaalissa).

Lukuisten taustatiedustelujen sekä omistajan Randi Anita Bråtenin kanssa käytyjen keskustelujen olen tullut käsitykseen, että Bascolla vaikuttaa olevan samat ominaisuudet, joita on ollut isällään Tzarekilla sekä tämän veljellä, ihailemallani Konstalla. Luonne on ainakin mahtava!

- - - - -

Bascon omistaja Randi Anita Bråten kirjoittaa:

"Hei!

Minulla on gordoninsetteri nimeltään Basco. Basco on keskikokoinen uros, joka on esimerkillinen perhekoira. Olen mitannut säkäkorkeudeksi 63 cm ja lonkkakuvaustulos on A.

Metsästyksessä Basco on voimakas ja melko nopea, hän on hyvin treenattu. Bascolla on erinomainen laukka, hyvä vauhti ja tyyli sekä se pitää hyvää kontaktia ohjaajaan, mutta joskus hakee hieman liian laajasti metsämaastossa (sanoo avopuolisoni, joka on koetuomari).

Emme ole startanneet kovin paljon kokeissa. Bascolla on ensimmäinen, toinen ja kolmas palkinto nuorten luokassa neljästä startista. Ensimmäinen palkinto avoimessa ja neljäs voittajaluokassa. Viimeksi se oli viides voittajaluokan sunnuntain finaalissa kolmipäiväisissä kokeissa, johon osallistui 130 koiraa.

Basco on ollut helppo koira ja sitä on ollut helppo kouluttaa. Se on ollut luontainen noutaja jo heti ensimmäisestä jahdista lähtien. Avopuolisoni arvostaa eniten Bascon erinomaisia lintutöitä.

Basco on tasapainoinen koira, joka tulee mainiosti toimeen toisten koirien kanssa - myös urosten (mikäli ei nyt juuri satu olemaan kiimaista narttua lähistöllä).

Bascoa on käytetty siitokseen kaksi kertaa ja tuloksena on ollut kaksi hienoa pentuetta: ensimmäisessä kolmetoista ja toisessa kahdeksan pentua (rekisteröity kaksitoista ja seitsemän). Nämä ovat vielä nuoria, vasta puolitoistavuotiaita. Ne, joiden kanssa olen keskustellut ovat olleet tyytyväisiä tähän saakka. Näin erään Bascon jälkeläisen eilen, iloisen pienen nartun. Tämä on saanut NUO 1 ja kunniapalkinnon näyttelyssä. Omistaja on metsästänyt sillä metsämaastossa kanalintuja ja on ollut todella tyytyväinen koiraan.

Ystävällisin terveisin, Randi Anita Bråten"

- - - - -

Käyttökokeissa Basco on saanut mm. 1 UK (NUO 1), 1 AK (AVO 1) ja 
4 VK (VOI 4). Linnunlöytöindeksi AVO 100 ja VOI 105,4 (NGK 1.1.2009).

HD: A/A, HD-indeksi 107,5 (NGK 12.2.2010).

Varma jahtikoira!

Basco ruotsiksi (norjaksi)
Basco NGK:n 100-vuotisjuhlakirjassa
Basco NKK:n DogWebissä
Bascon takana oleva uroslinja

Basco

Basco nuorena

Basco vuoden 2009 alussa

Basco on ulkomuodoltaan hyvä peruskäyttögordoni:
toiminnallis-rakenteellisesti hyvä rakenne, mutta ei mikään näyttelyhirmu

Basco nauttii

Basco kevätauringossa 2008

 

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Ajo-ohjeet

Kuvagalleria

Linkit