Walther ja Olga

V-pentueen astutusreissu

Janin kertomus astutusreissulta (kuvat Sara & Jani):

"Kauan odoteltu Olgan juoksu alkoi vihdoin kunnolla 20. päivä joulukuuta. Kotona kovasti jänniteltiin, että sattuuko astutusajankohta juuri joulunpyhiksi. Silloin olisimme varmaan lähdetty Olgan kanssa kahdestaan reissun päälle, mutta nyt mukaan pääsi muut yhtä tunnollista koululaista lukuunottamatta. Laivamatkalle meinasi tulla ongelmia lippujen kanssa, koska kaikki paikat alkoivat kyseiseen ajankohtaan olla loppuunmyytyjä.

Matkaan vihdoin päästiin 30:n päivän aamuna. Syykin täydelle laivalle selvisi satamassa jonottaessa, sillä suurin osa autoista oli itänaapurin kilvissä. Venäläisten joululoma oli juuri alkutekijöissään. Menomatka meni hienosti, joskin hieman laivaa keinutellen. 

Illalla saavuimme kuuden aikoihin setäni luo Bjuviin ilotulitteiden räiskiessä. Melkoinen vastaanotto suomalaisille seksituristeille :D.
Perille saavuttuamme olimme heti yhteydessä Waltherin omistajaan 
Jan Anderssoniin ja sovimme treffit heti aamuyhdeksältä. Loppuilta menikin ottaessa uutta vuotta rauhallisesti  vastaan.

Aamulla sitten startattiin rankassa vesisateessa auton kokka kohti etelää ja Svedalan Minesbergia, jonne Bjuvista oli matkaa n. 100 km:n verran. Pienen harhailun ja opastuksen jälkeen löysimmekin perille. Vastassa meitä oli Jan ja Stina Andersson perheineen, sekä tietysti gordoniurokset Walther, Hasse ja Bosse.

Päästimme Olgan tutustumaan takapihan aitaukseen, josta Olga perinteiseen tyyliin heti tonkaisi talon kaksi maatiaiskanaa ja vielä sen perään piikkiin joutui puutarhan peräpuskista villi fasaanikukko. Jahtimaat tuntui alkavan Janilla heti rappusilta.

Sitten olikin aika Olgan tutustua sulhoonsa, Åshöjdens Waltheriin. Miten rauhallinen ja hyväluonteinen tämä lupaava nuori uros olikaan. Eipä siinä nokka pitkään tuhissut, kun viiden minuutin esileikin jälkeen jo oltiin nalkissa. Päivä menikin kahvitellessa ja tarinoidessa ja kelikin alkoi korjaantua. Päätettiin huomenna tavata uudestaan samaan aikaan samassa paikassa.

Seuraavana päivänä homma ei oikein tahtonut onnistua, sillä eilinen molempien ekakerta oli vienyt kummastakin terävimmän puhdin pois. Niinpä parin tunnin seurustelun jälkeen päätimme yrittää vielä huomenna kerran.

Kolmantena päivänä startattiin samaan aikaan toiveikkain mielin. Perille päästyämme aloitimme samoilla rituaaleilla. Ensin kanat ja sitten viereiseltä pellolta muutaman luovin päätteeksi takaisin seurustelu puuhiin. Nyt molemmilla olikin jo eri ääni kellossa ja virtaa tuntui riittävän. Niinpä Walther astui Olgan sen pitemmittä lirkutteluitta ja itsekkin sain mielenrauhan. Kaksi onnistunutta astumista kolmen päivän aikana sai riittää, ja illalla päästiin varailemaan lippuja kotimatkaa varten.

Tulomatkalla laivassa olikin rauhallisempaa ja pääsimme vihdoin kotiin lauantai-illaksi. Viikko ja vajaa 3000 km vierähti tällä seksilomalla ja nyt vaan odotellaan tuloksia. 

Waltheristä jäi erittäin positiivinen kuva. Luonne aivan ihanteellinen ja ulkomuoto-/koetulokset puhuvat puolestaan. Innolla tulen odottamaan mitä penikoista tulee, sillä lähtöasetelmat ovat kovaa tasoa. 

Erityisenä piirteenä Waltherissa pidän sen hermoja. Miten rauhallinen voi noin nuori koira olla! Liike on vauhdikasta ja nostot tapahtuvat räväkästi. Jan ylisti erityisesti Waltherin säestystaitoa - koira joka ei tilanteita sössi. Janista ja Waltherista kuullaan vielä koerintamalla varmasti. Uskomattoman hieno koira kaikinpuolin."

Astutus vuoden vaihtuessa

Astutusreissu osui vuoden vaihtumiseen
Reissu alkoi siis juhlimisen merkeissä!

Uuden Vuoden skoolauksia

Skål - 2013!

Aamulla matkaan

Heti aamun sarastaessa oli aika lähteä tapaamaan Waltheria

Trelleborg kutsuu

Jan seuraa

Esileikit olivat nopsat...

Ahaa!

Walther astuu

Nalkissa

Reissun päämäärä oli saavutettu ja kivi vierähtänyt siltä osin sydämeltä...

Poseerausta

...oli aikaa poseerata hyvillä mielin

Tyytyväinen isäntä

Uusi reissu

Enimmäisen päivän astutus oli mennyt nappiin
Kun kerran reissun päällä oltiin,
niin heti seuraavana päivänä kokeiltiin uudestaan

Lähtö varhain

Reissaaminen on raskasta nuorille koiriamiehille!

Svedala

Perillä

Pojat

Perillä pojat olivat toiveikkaina vastassa

Olga ja Walther

Olga ja Walther pääsivät taas telmimään!

Painia

Seurustelua

Toinen päivä ei ollutkaan enää niin onnistunut kuin ensimmäinen
Niinpä aikaa jäi kivasti seurusteluun ja jutusteluun

Uusiksi!

Jotta astutus olisi varma, piti Olga astuttaa toisen kerran
Aamulla matka kävi taas Stinan ja Janin luo

Nalkissa

Nyt ei nokka paljon tuhissut ja Walther astui Olgan toisen kerran
Homma oli siltä osin bueno ja tuloksesta voi olla melko varma
Kotimatka voi alkaa

Tukholmaan

Auton keula kohti Tukholmaa ja kotia

Suomi!

Yön matkaamisen jälkeen oli aika rullailla taas kotimaan kamaralle!

Illalla kotona

Illalla oltiin vihdoin kotona Joensuussa ja
reissumiehet pääsivät omaan sänkyyn

Kilometrejä

Taas yksi astutusreissu takana - kilometrejä lähes 3000...

Nyt sitten peukut pystyyn ja odottamaan tuloksia!
Toiveissa on todella suuri pentue...

 

V-pentue

V-pentue 2013

sukutaulu

tuloksia

kuvagalleria

narttulinja
uroslinja

gordon setter - scottish black setter

Pennut

Koirat

Gordoninsetteri