Jahdissa

Uutiset 2019

Joitakin poimintoja vuodelta 2019. Vanhat uutiset löytyvät arkistosta.

18.1. Vuoden Nuori Gordoninsetteri ja Suomen paras nuori kanakoira
Koevuosi 2018 on takana ja rotujärjestö Kanakoirakerho- Hönshundssektionen julkisti vuoden setterit ja pointterit.

Puronperän Islay, "Isla", saavutti maininnan

Vuoden Nuori Gordoninsetteri 2018

Vuonna 2018 oli käytössä ensimmäistä kertaa kaikilla roduilla sama pistelaskentajärjestelmä. Tämän perusteella Isla oli

Suomen paras nuori kanakoira 2018

Velipoika Puronperän Iceman, "Immu", jäi Islasta vain tassumitan ja niinpä se oli Vuoden Nuori Gordoninsetteri 2018 -laskennassa 2. ja oli viime vuoden Suomen kolmanneksi paras nuori kanakoira.

Huimaa jälkeä tältä parivaljakolta!

Tulokset Kerhon sivuilla

Isla

Puronperän Islay, "Isla"

Vuoden Nuori Gordoninsetteri 2018
Suomen paras nuori kanakoira 2018 (kaikki brittiläiset rodut)

Immu

Puronperän Iceman, "Immu"

Vuoden Nuori Gordoninsetteri 2018 2.
Suomen paras nuori kanakoira 2018 3.

8.1. Vuoden tittelit Tanskassa
Vuoden gordoninsetteritittelit on julkaistu Tanskassa. Tulokset olivat hienoa luettavaa ainakin näin Puronperän näkökulmasta...

Vuoden Gordoninsetteri oli E-pentueen isä ja I-pentueen velipuoli 
DK SE KVA Lilleskogens Wayne (isä Milomix Bolt). Wayne oli myös 
Vuoden Voittajaluokan koira ja se voitti DGSKn lautasen sekä 
Stenmarkenin pokaalin eli jaossa olevat kiertopalkinnot.

Vuoden Nuori Gordoninsetteri oli Åens Prisca, joka voitti Tanskan Derbyn. Sen isä on DK KVA DK MVA Åens Hr. Whitefoot, Futti, jolla astutin viime kesänä Vatun, mutta valitettavasti pentuja ei saatu...

Vuoden Näyttelykoira oli KANS MVA Glavaris DV Diezel eli A-pentueen isän, KANS MVA Glavaris DV Zlatanin, veli - ja Norjan isoisän isän veli.

Onnittelut palkituille, omistajille ja kasvattajille!

Tulokset Dansk Gordon Setter Klubin sivuilla

Wayne

E-pentueen isä ja I-pentueen velipuoli
Tanskan ja Ruotsin käyttövalio Lilleskogens Wayne
putsasi Vuoden tittelit Tanskassa

7.1. Vuoden tittelit Norjassa
Norsk Gordonsetter Klub julkaisi Vuoden Gordoninsetteritittelit Norjassa 2018. Jälleen kärkikahinoissa oli kivasti Puronperän-sukuisia koiria..

Vuoden Metsäkoiraksi kruunattiin NUCH NJCH NJ(K)CH NMFS-17 Trixie. Trixien isä on Finnvolas Kid eli siis sama kuin S-pentueella. Trixie oli viime vuonna NGK:n Vuoden Gordoninsetteri. Nyt sen poika Gullura's Rappo sai Vuoden Gordoninnsetterin 2018 -maininnan. Vuoden GS -kisassa kolmas oli Rørosviddas Cera F, jonka isä on N JCH Rørosviddas Tzarek, joka on R-pentueen isän, Bascon, isä. Jaetulla kolmannella sijalla oli myös Finnvola's Pater, jonka isoisä on S-pentueen isän, Kidin, isä Åens Outlaw ja isoäiti Finnvola's Tiri II on Tatin isän sisko. Vuoden Metsäkoira -kisassa kolmas oli TG Buzz, jonka isä on Imingens Trønder Trøkk eli Tatin äidin veli.

Vuoden Nuori Gordoninsetteri -kisassa voiton vei Fjällpilens GE Senior Diablo Negro, joka voitti myös Norjan Derbyn (sisko Ruotsissa Fjällpokalenin). Negro on samasta kennelistä kuin Q-pentueen isä Guillac ja niillä on äiteinä siskopuolet. Kakkosena ja kolmosena olivat Norjan emä Jimbalayas Chili ja Vårhompens Marco. Chili jäi kakkoseksi, koska kisaan lasketaan vain kolme korkeinta palkintoa ja siltä jäi huomioimatta viisi (1) nuorten ykköstulosta.

Vuoden Koepalkittu Näyttelykoira -kisassa Norja emä Chili oli kolmas (ja isä Marco neljäs). Kakkonen oli C.I.B. N SE UCH NV-18 Kottumlias Ares Buck, jonka isä on INT NORD UCH N JCH NMFS-14 Imingens Elle-Gant eli tulevan X-pentueen isän Waltherin isä ja V-pentueen isoisä.

Aikaslailla kivasti tittelit napsahtivat samaan sukuun Puronperän koirien kanssa... :-)

Onnittelut palkituille, omistajille ja kasvattajille!

Tulokset Norsk Gordonsetter Klubin sivuilla

Trixie

Tällä kertaa Trixiestä tui Vuoden Metsäkoira

1.1. Vuoden 2018 kohokohtia
Vuosi 2018 on jäänyt taake varsin onnistuneena. Vuoden aikana tuli tehtyä erilaisia reissuja koirien ja perheen kanssa sekä ennen kaikkea Puronperän-koirat menestyivät vuoden aikana hienosti.

Keväällä ja kesällä  riemua toivat Puronperän L-, Q- ja W-pentueet.

Kesällä tuli pitkästä aikaa Puronperän-koirasta muotovalio, kun Puronperän Villivadelma, "Vattu", saavutti kolmannen sertinsä ja Ruotsin muotovalion arvon. Se on vasta kolmas suomalaisomisteinen Ruotsin muotovalio -gordoninsetteri tällä vuosituhannella.

Syksy alkoi hienosti, kun Puronperän team suorastaan räjäytti potin Kultamaljassa ja Derbyssä! Nimittäin Puronperän E-pentueesta Eleonoora eli Noora selvitti tiensä karsinnasta finaaliin ja Kultamaljassa I-pentueesta molemmat startanneet eli Iceman, "Immu", sekä Islay, "Isla", etenivät finaaliin!

Immu ja Tomi saavuttivat kokeista syksyn aikana 2 * NUO 1 ja 2 * NUO 2. Lisäksi ekipage nähtiin sekä Kultamaljan että Gordon Racen finaaleissa. 
Se on Suomen kaikkien aikojen parhaat nuortenluokan laatupalkinnot saavuttanut gordoninsetteriuros (2. Viggo: 2 * NUO 1, NUO 2 ja NUO 3)...

Vuoden Nuori Gordoninsetteri -kisaan lasketaan viisi käyttökoetulosta. Immun edelle pääsi vain sisko Isla, joka keräsi syksyn aikana yhden 
NUO 2:n enemmän. Isla on Suomen kaikkien aikojen korkeimmat viisi NUO-laatupalkintoa Suomessa saavuttanut gordoninsetteri!

Vuoden kohokohtia olivat myös eritaiset treenit, tapaamiset ja jahdit, joita Puronperän koirille järjestettiin vuoden mittaan lukuisia erilaisin kokoonpanoin. Vuoden lopulla taloon tuli uusi koira, kun Aarbringen's Black Bekken, "Norja", tuli vihdoinkin Suomeen.

Kiitokset kaikille kokeissa startanneille Puronperän koirien omistajille
Hieno koevuosi takana!

Kiitokset myös kaikille muille kasvattien omistajille, jotka olette olleet aktiivisia ja osallistuneet erilaisiin tapahtumiin ja koulutuksiin.

Jatketaan edelleen samaan aktiiviseen malliin!

Finalistit

Huippuonnistuminen Kultamaljassa ja Derbyssä!
Treenitiimi eteni kovalla prosentilla finaaleihin

Champiooni

Vatusta tuli viime vuonna Ruotsin muotovalio!

Immu

Syksyn komeetta, Puronperän Iceman eli Immu ja Tomi saavuttivat syksyn aikana 2 * NUO 1 ja 2 * NUO 2. Lisäksi ekipage nähtiin sekä Kultamaljan että Gordon Racen finaaleissa. Se on Suomen kaikkien aikojen parhaat nuortenluokan laatupalkinnot saavuttanut gordoninsetteriuros!

Isla

Isla kaikkien aikojen oarhaat NUO-laatupalkinnot Suomesta saavuttanut gordoninsetteri

Norja tuli Suomeen

Ensimmäistä kertaa Bekkeniä, "Norjaa", ja Trond-Arnea tapaamassa

 

Uutiset

Tapahtumakalenteri