Kohti Tanskaa

U-pentueen astutusreissu

Tatin juoksun laskettu alkamisaika oli 4.1. Tämä piti melko tarkasti kutiaan, sillä kiima alkoi noin viikkoa etuajassa. Talon muiden narttujen juoksut tempaisivat sen sopivasti mukaansa.

Heti loppiaisen jälkeen teimme Pasin kanssa reissun Tanskaan ja Beckham astui Tatin kahdesti 8.-9.1. Pentujen pitäisi syntyä hieman ennen maaliskuun puoliväliä.

Oli tosi hauska tavata jälleen kerran Beckhamin isäntäpariskunta Linda ja Lorenz perheineen. Saimme Pasin kanssa lämpimän kestityksen ja ylläpidon. Tulihan siinä koirajuttujakin vaihdettua.

Astutus onnistui hienosti. Toivottavasti pitkän matkan tuloksena on reipas pentue. Pentujen luovutusajankohta on heti toukokuun alussa. Yksi pentu matkaa keväällä Tanskaan...

Kiitokset Lindalle ja Lorenzille rattoisista hetkistä ja kestityksestä!

Reissu alkoi melkoisella hopulla, sillä loppiaisen tienoilla meillä oli vieraita ja perjantai meni fasaanitarhan tyhjäystalkoissa. Lauantaina kävimme vielä Taigan kanssa ensin tutustumassa peltopyihin ja fasaaneihin sekä otimme pientä seisontatreeniä kotosalla. Hirmu kiireellä kamat kasaan ja kohti Turkua...

Pasi oli lupautunut reissukaveriksi jakamaan ajourakkaa ja tottahan matka meni rupatellessa huomattavasti hauskemmin kuin yksi körötellessä.

Tässä vaiheessa on syytä lausua
Pasille suurkiitokset rattoisasta reissuseurasta!

Tähtäimessä oli olla Tanskassa sunnuntai-iltana. Matka oli ajoitettu niin, että nartun kiiman huippu piti ajoittua niiksi pariksi päiväksi, kun olin suunnitellut olevani määränpäässä. Olin toki varautunut parin päivän odottamiseenkin, mutta onneksi kaikki sujui suunnitelmien mukaan ja takaisin paluumatkalle suoriuduttiin nopsasti.

Tanskassa ei normaaliin tapaan tähän vuodenaikaan ole lunta, päivät ovat harmaita ja sateisia. Kuvaamiselle olosuhteet eivät olleet kovin otolliset ja jätinkin sen suosista normaalia vähemmälle. Niistä vähistäkin kuvista tuli melkoista suttua... No, asia lienee tässä tapauksessa laatua tärkeämpää.

Pasi kuskivuorossa

Pasi ehti kuin ehtikin lautalle ja jakoi ansiokkaasti ajovuoroja niin päivällä kuin yölläkin. Kahdestaan matka taittui melko rattoisasti

Yön nukkumisen jälkeen pääsimme Ruotsin moottoriteille ja kohti Etelä-Tanskaa. Ajomatkaa oli lähes 1000 km ja muutaman pysähdyksen taktiikalla siihen vierähti suunnilleen kellonympärys. Olimmekin siten sopivasti iltasella Clemmesenien luona Tinglevissä, jossa meitä odotti sydämellinen vastaanotto.

Esileikkiä 1

Heti perille päästyämme koirat saivat tutustua toisiinsa

Harjoittelua

Lisää

Patsas

Tämä patsas on kuulemma ensimmäinen gordoni... :o)))

Nalkissa

Ruokatauon jälkeen kokeilimme astutusta uudelleen ja
koirat pääsivät kirmaamaan pihalle
Astutus onnistuikin sitten heti

Poseeraus

Kaksi tyytyväistä koiranomistajaa...

Täysikuu

Romanttinen valaistus - hyvää luvassa?  

Tatti oli astutettu ensimmäisen kerran ja suurin huoli oli takana. Saimmekin rentoutua isäntäväen kestittävinä ja jutella koirista pitkää iltaan saakka. Clemmeseneillä on iso talo ja niin meille järjestyi majoituskin samasta paikasta.

Nukuimme reilut yöunet ja aamupalalle suoriuduimme melko verkkaisesti. Päivän suunnitelmiin kuului vierailu Saksan puolella sekä kyyhkystarvikkeiden osto tutusta putiikista. Ostosretket päätimme tehdä heti aamusta, jotta niiden kanssa ei tule kiire. 

Tarha

Talossa on kaikkiaan viisi gordonia ja samanvärinen lyhytkarvainen mäyräkoira
Koiratarhan on erinomainen ja siinä majailee Beckhamin ja sen isän Chickon lisäksi molempien urosten yksi tytär sekä Lindan koira Rass
Kaikki voittajaluokan koiria  

Lindan harrastus

Lorenzilla on noin 150 lypsylehmän maatila ja Lindalla on tusinan verran ylämaan karjaa - "harrastuksena", kuten hän asian ilmaisi

Riiputus ja talutinkoukku

Hanhia ja joutsenia

Tanskaan muuttaa suuri osa Pohjoismaiden vesilinnuista,
sillä siellä vedet pysyvät läpi talven sulana
Lähipellolla ruokaili muutama sata hanhea ja joutsenta
Onneksi jahti oli loppunut vuoden vaihteessa - 
muuten tätä näkyä olisi ollut vaikea katsella!

Hanhia lennossa

Lisää hanhia ja joutsenia

Saksan raja oli vain kymmenisen kilometrin päässä. Olimme jo edellisenä iltana tutustuneet tanskalaisiin juomiin, jotka oli tuotu Saksasta. Tämä tuntuu hieman oudolta, mutta samoin taidetaan suomalaista olutta tuoda Virosta...

Koska hinnat ovat Saksassa hieman toista kuin meillä koto-Suomessa, niin tätä tilaisuutta ei kannattanut jättää käyttämättä. Pitihän tuliaiset käydä ostamassa! Niin käännimme auton keulan kohti Flensburgia ja Skandinavian Parkia.

Kohti Saksaa

Koirien kanssa reissaaminen on nykyään helppoa - nyt kohti Saksaa

Talon hevoset

Ostokset oli tehty ja palasimme jälkeen aiheeseen
Talossa on ratsastustaitoiset teinitytöt, joten tottahan hevosiakin pitää olla
Pasin piti ikuistaa talon hevoset kotiinviemisiksi 

Vasikka

Navettaan oli tullut uusi vasikka vastikään

Tatti oli astutettu tulopäivänä ja aamulla sitä ei oltu astutettu ihan tarkoituksella, vaan annoimme Beckhamin "ladata akkujaan". Toinen onnistunut astutus riittäisi ja voisimme lähteä kotimatkalle. Mitä myöhemmäksi tämän astutuksen jättäisi, niin sitä pidempään siittiöt säilyisivät elinvoimaisina. Eläväthän siittiöt vielä monta päivää astutuksen jälkeen.

Iltapäivällä kokeilimme astutusta uuden kerran. Ensimmäinen kerta vaati hieman tutustumista, mutta tällä kertaa koirat olivat heti touhussa.

Herrasmies

Herrasmies toki harrastaa hieman esileikkejä!

Toinen astutus

Nalkissa

Poseerausta

Toinen astutus kävikin niin nopsasti,
että Lorenz ei ehtinyt edes kameraa sisältä hakea
Loppuposeerauksille olikin sitten hyvin aikaa

Lorenz ja Pasi

Matkakumppanikin sai harjoitella poseerausta :o)))

Kaikki oli mennyt hienosti ja aloimme suunnitella kotimatkaa. Hieman kertasimme suunnitelmia, aikatauluja sekä hoidimme paperiasiat kuntoon. Lorenz toivoo yhdistelmästä pentua, joten hän allekirjoitti astutus- todistuksen jo valmiiksi, koska rahaa ei tarvitse siirrellä. Tämä kertoo myös gordoniharrastajien välillä vallitsevasta luottamuksesta.

Beckham

Beckham on luonteeltaan uskomattoman hieno uros
Astutuksen jälkeen se ottikin rennosti ja ei viitsinyt suotta hötkyillä

Tatti ja luu

Tatti löysi puruluun ja jutusteli tyypilliseen tapaansa onnellisena löydöstä!

Linda ja Lorenz

Tästä yhdistelmästä Linda ja Lorenz kertoivat odottavansa paljon

Reissu oli ollut tähän saakka onnistunut ja kaikki oli mennyt suunnitelmien mukaan. Enää oli edessä vain kotimatka. Lähdimme yötä vasten matkaan tarkoituksena olla Tukholmassa aamulautalla. Pasikin sai kokea, että eivät nämä astutusreissut mitään lepolomia ole! :o)))

Tanskan silloilla

Siltojen kautta Ruotsiin ja kohti kotia
Skånessa oli lumimyräkkä, mutta sekin ohitettiin mukavasti

Lautalla

Matka meni hyvin ehdimme aikataulun mukaisesti aamulautalle
Mennessä menimme Viking Linella ja paluu Siljalla
Aikataulut sopivat siten paremmin ja muuten ei olisikaan ehditty matkaan

Merellä

Pasi ja Tatti

Yön ajamisen jälkeen aamupala ja uni maittoivat. Tatti on tottunut laivamatkaaja ja sillä taitaa olla takana jo toistakymmentä reissua Itämeren yli. Reissuja tulee tehtyä syksyn jahteihin ja silloin tällöin myös kisoihin.

Turun linna

Illalla olimme Turussa
Pasin tuliaiset siirrettiin hänen autoonsa ja oli aika jättää toisillemme hyvästit 

"Viivan alla" tällä kertaa 2872,7 km
Alkaa olla ihan normaalimatka näille astutusreissulle
Eihän tässä mitään järkeä ole, mutta onhan tämä hauska harrastus!

Astutus nyt hoidettu ja on aika odotella tuloksia
Kuukauden päästä alkaa ultrassa tiineys jo näkyä - siihen saakka pitää jännittää!

Onnistunut ja mukava reissu
Kiitokset Lindalle, Lorenzille ja Beckhamille mukavista päivistä ja
Pasille kelpo matkaseurasta!

 

U-pentue

U-pentue 2012

sukutaulu

tuloksia

kuvagalleria

narttulinja
uroslinja

gordon setter - scottish black setter

Pennut

Koirat

Gordoninsetteri