Ensimmäinen koepalkinto

Ensimmäinen koepalkinto NUO 2!
Ainakin omistaja on koiransa puolesta onnellinen

Tatin koetuloksia

Palkitsemisprosentti (KoiraNet 18.11.2010): 50,0 %
(NUO 25,0 % ja AVO 62,5 %)

3. Keski-Suomen kanakoiraharrastajien mestaruuskisa - yleinen sarja 25.11.2012 Ilmajoki
Tuomari Tapio Mäki

2. Gordon Race - 6.10.2012 Ilmajoki
Tuomari Ilpo Inkiläinen

ÅK 2 (AVO 2) - 10.4.2010 KAKE, Tuse Næs, Holbæk, Tanska
Tuomari Jørgen Gordon Andersen
"Datter esittää laajaa ja säännöllistä, lujavauhtista ja tyylikästä hakua. Pään asento on yläpäinen ja selkälinjan yläpuolella. Vaivaton ja voimakas laukka. Paritoveri löytää linnun erässä.
Toisessa erässä Datter jatkaa hyvää hakua, mutta ei onnistu hyödyntämään mahdollisuutta peltopyyparille.
Viimeisessä erässä Datter ottaa heti seisonnan. Hieman ennen nostokäskyä peltopyypari lähtee lentoon täsmälleen koiran edestä. Datter on rauhallinen lintujen siivittyessä ja ammuttaessa.
2. palkinto
"

AVO 3 - 31.10.2009 KAKE, Pornainen
Tuomari Klaus Ekman
"Datter hakee hyvin, joskin laajuutta kaipaisin lisää. Jänis karkottuu ja Datter ajaa sitä kymmenisen metriä, kunnes ohjaaja komentaa Datterin paikalleen ja ajo loppuu siihen. Kolmannessa erässä Datter saa seisonnan. Datter ei suostu tilanteessa nostamaan, mutta lintu karkottuu hetken päästä omia aikojaan ja se pudotetaan. Noudon kanssa on vaikeuksia, mutta lintu saadaan lopulta talteen. Näillä puutteillä Datter saa AVO 3 palkinnon. Onnittelut."

AVO 3 ja PM 3. - 18.10.2009 Kauhajoki (piirinmestaruuskisa)
Tuomari Juha Rutanen
"Tatti liikku kevyen vauhdikkaasti, hivenen alapäisesti, mutta tuulta käyttäen. Haku jää hivenen suppeaksi. Tatti vaatii melko paljon ohjausta. Ensimmäisessä erässä ilmoitettu seisonta, jonka Tatti purkaa pian itse. Kolmannessa erässä Tatti ottaa jokipenkkaan seisonnan. Tatti tekee ohjaajan tuella varovaisen noston, fasaani karkottuu. Koira jää käskystä paikalleen. Ohjaaja pudottaa linnun joen toiselle puolelle. Valitettavasti nouto ei tänään onnistu kylmän veden yli. Lintutyöstä on palkintona AVO 3. Lyhyen linnuttoman finaalimatsauksen jälkeen sijoitan Tatin päivän suorituksellaan kolmanneksi piirinmestaruuskilpailussa."

2. Gordon Race - 10.10.2009 Kurikka
Tuomari Pekka Soini
"Tatti hakee hyvällä tyylillä ja vauhdilla käyttäen tuulta ja peittäen hyvin hakualueen. Hakukuvio on säännöllinen, laajuutta ehkä toivoisi lisää. Tatti tottelee erittäin hyvin ohjausta.
Jatkaa iltapäivälle.
Finaali
Nix - Datter
Datter jatkaa hyvää hakutyöskentelyä ja ottaa heti erän alussa kauniin seisonnan, jonka ohjaaja ilmoittaa. Pyyparvi karkottuu, kun ohjaaja lähestyy koiraa. Datter on rauhallinen tilanteessa. Nix aloittaa vauhdikkaalla laajalla kuviolla, näkee lentävän pyyparven, joka laskeutuu. Nix käy vielä ajamassa parven ilmaan sekä menee rivakasti perään ja näin päivä päättyy tähän.

Matsaus
Tatti - Isabella - Juliana - Elton - Nenä.
Datter - Juliana
Edelleen menemme tietolinnuille. Ohjaajat etenevät liian lujaa ja karkoittavat pyyparven hakualueelta. Molemmat koirat esittävät hyvää hakua, erä on pitkä ja välillä myös vaihdamme alueita. Lintuja ei pitkästä erästä huolimatta löydetä. Juliana on kestävämpi koira sekä nuoreksi koiraksi käyttää erittäin hyvin tuulta. Kilpailu päättyy Julianan eduksi.
"
Gordon Race tulokset 2009:
...
2. Imingens Et Datter
...
4. Mountaineers Elton
5. Puronperän Nenä

1. Gordon Race & AVO 3 - 11.10.2008 KAKE, Lapua
Tuomari Pauli Tani
"Kevyesti liikkuva koira, jonka tyyli ja vauhti ovat hyviä. Haku on laajaa ja kuvio kohtalainen. Toisessa erässä se esittää hyvävauhtista ja laajaa maaston peittävää hakua. Jatkaa finaaliin.
Elmolla oli aamupäivän ainoat linnut, liekö sateella ollut osuutta asiaan. Pidimme maastossa kahvi- ja makkaranpaistotauon. Finaaliin jatkettiin viidellä koiralla. Koska ei ollut yhtään lintutyötä, niin järjestys muodostui haun perusteella.
2. Tatti
Hilla-Tatti
Molemmilla koirilla hyvää ja laajaa hakua. Erä on pitkä ja Hilla alkaa väsyä. Tatin erä. Pidämme pienen hengähdystauon, että Tatti saa vähän levätä.
Tatti-Jalo
Molemmat koirat hakevat vauhdikkaasti ja laajalti. Tulemme rintatielle, jossa koirat seisovat vuorotellen. Jalo jättää seisonnan. Tatti menee samaan paikkaan ja seisoo. Jalo saa uuden seisonnan tien vieressä. Kun Jaloa kytketään, sen edestä siivittyy fasaani. Tatin ohjaaja ampuu ilmaan, vaikka lintu lähtee ohjaajan selän takaa. Samassa Tatin seisoma lintu siivittyy ja sekä ohjaaja että ampuja ampuvat, mutta osuma on huono ja fasaanista tulee jalkamies. Tatti jatkaa finaaliin.
Finaalierä Tatti-Bibban
Lähdemme kohti jokipenkkaa, jonne fasaani juoksi. Bibban saa heti seisonnan heinämaassa, mutta lintua ei kuitenkaan löydy. Ohjaaja ohjaa Bibbanin vasemmalle jokivartta pitkin, ja sillä aikaa Tatti menee suoraan aivan vesirajaan, jossa saa seisonnan haavoittuneelle fasaanille. Luvalla hyvä nosto, lintu siivittyy, ohjaaja ampuu ja lintu putoaa veteen aivan muutaman metrin päähän koirasta. Tatti ei kuitenkaan nouda. Kokeilemme noutoa myös Bibbanilla, mutta sekään ei onnistu. Haemme tieltä uuden koiran, joka hakee linnun vedestä (Hyrsky). Näin Tatti voittaa GORDON RACEN ja saa avoimen luokan kolmannen palkinnon. Bibban hävisi finaalin ja jäi toiseksi, mutta saa hyvällä lintutyöllä avoimen luokan toisen palkinnon.
Gordon Race tulokset 2008:
1. Imingens Et Datter AVO 3
...
3. Mountaineers Elton
...
5. Puronperän Narri"

AVO 2 - 3.11.2007 KAKE, Pornainen (kokeen paras koira)
Tuomari Klaus Ekman
"Tatti esittää varsin vauhdikasta ja hyvää hakua. Tyylillisesti se on myös hyvää. Tatilla on heti ensimmäisessä erässä mahdollisuus linnuille, mutta linnut karkottuvat ilman "tositoimia". Kolmannessa erässä Tatille ilmoitetaan seisonta, mutta lintu karkottuu ennen kuin ohjaaja pääsee paikalle. Tatti on rauhallinen. Neljännessä erässä Tatti seisoo sähköisesti laskuojan varressa, mutta tilanne jumittuu, niin ettei tilanteesta saada nostoa. Lintu kuitenkin lopulta karkottuu ja sitä ammutaan. Tilanne jatkuu heti uutena seisontana, josta Tatti jo suostuu linnun nostamaan. Lintu pudotetaan, Tatti on rauhallinen. Nouto on tyydyttävä. Tatti saa ansaitun AVO 2 palkinnon. Onnittelut."

AVO 2 - 14.10.2007 KAKE, Pornainen
Tuomari Klaus Ekman
"Datterkin aloittaa tuulettomassa säässä varovaisesti. Jatkossa kun tuuli tulee mukaan kuvaan, myös Tatin haku paranee. Kolmannessa erässä Tatti saa seisonnan. Nosto on jäykähkö. Tatti on rauhallinen ammuttaessa. Nouto osoittautuu vaikeimmaksi palaksi. Lopulta Tatti tuo kuin tuokin linnun siiven kärjestä roikottaen pitkän maanittelun jälkeen. Tatti saa kuitenkin varsin mukavan kokonaispanoksen päätteeksi AVO 2 palkinnon. Onnittelut."

NUO 2 - 4.11.2006 KAKE, Pornainen (kokeen paras koira)
Tuomari: Klaus Ekman
"Tatti on näissä olosuhteissa, vaikka nuorten luokan koira onkin, kokeen parasta antia. Se esittää varsin mukavaa hakua ja saa seisonnan, jonka kuitenkin itse purkaa. Lumessa näkyvät tuoreet fasaanin jäljet. Toisessakin erässä se merkkaa voimakkaasti jäljille, mutta lintua ei vaan löydy. Kolmannessa erässä se vielä hieman parantaa hakuaan. Sama kaiku on askelten neljännessäkin erässä. Tässä erässä sillä on mahdollisuus linnuille, mutta pari vie ne. Viidennessä erässä Tatti saa vaikeassa paikassa seisonnan, nostaa pyynnöstä ja on rauhallinen ammuttaessa. Tatti saa ansioistaan näissä vaikeissa oloissa NUO 2 palkinnon ja on samalla kokeen paras koira. Tatti saa myös Tapani Laavin muistikiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Onneksi olkoon!"

3. Gordon Race - 30.9.2006 Kauhava
Tuomari Jukka-Pekka Liimatta
"Tatti esitti aamupäivällä osaamistaan kahdessa erässä ja sai tuomarin vakuuttuneeksi osaamisestaan. Neitokainen laukkaa vauhdikkaasti ja kevyesti, hyvällä tyylillä. Datterin haku on nousujohteinen. Se käyttää jo ensimmäisen erän puolivälistä lähtien erinomaisesti tuulta ja laajuuskin on sopiva. Luonnollisesti välillä pikkulinnut kiinnostivat. Jatkaa iltapäivälle.
Loppukilpailuun selviytyi viisi varsinaista ja yksi varakoira
3. Tatti, ei lintuja, hyvä haku
Komeetta-Tatti
15 minuuttia kestävä erä, missä ei tavattu lintuja. Komeetta on ehkä hieman parempi haun suhteen, mutta mitään dramaattista eroa ei syntynyt. Kumpikin jatkaa.
Komeetta-Tatti
Ei lintuja. Tatin haku vähän pientä ja Komeettakin puurtelee.
Komeetta-Tatti
Komeetta saa seisonnan kuuluisaan ojan varteen. Ohjaaja saa toimintaluvan, mutta ehkä komento "linnulle" on väärä, koska koira ei hievahdakaan, sillä lopulta tilanteesta karkottuu jänis ja vetää Komeetan peräänsä sekä ulos kilpailusta.
Tatti-Kössi
Ei lintuja. Tatti alkoi olla tattis.
3. Imingens Et Datter"

- - - - -

4. - 26.4.2008 Kinnula
Gordoninsetterijaoksen noutokilpailu
Tuomari Harri Heino

"Kilpailuun osallistui 12 koiraa, joista viidelle saatiin hyväksytty suoritus. Fasaani heitettiin piilosta etumaastoon ja samalla ammuttiin starttipistoolilla.
...
4. Imingen's Et Datter, "Tatti", ohj. Jukka Puro.
Menee melkein suoraan linnulle. Tatti alkaa nyppimään lintua. Lopulta alkaa raahaamaan fasaania ohjaajalle, pitäen linnun päästä kiinni. Ote irtoaa viidesti kun lintu jää Tatin jalkoihin. Istuen luovutus"

1. NUO - 23.4.2006 Kempele
Gordoninsetterijaoksen noutokilpailu
Tuomari Pasi Kortelainen 

Kokeen paras

Pornainen 3.11.2007 - AVO 2 ja kokeen paras koira

Noutokisa

2006 Kevättapaaminen: noutokilpailun voittaja, NUO

Gordon Race 2006

Gordon Race 2006 - Novan muistopalkinto ("paras nuori koira")

 

Tietoja

gordon setter - scottish black setter

Koirat

Gordoninsetteri