Gordon Race -voittaja

Hyrsky Gordon Race -voittajana. Vasemmalla tuomari Tapio Ranta

Hyrskyn koetuloksia

Palkitsemisprosentti (KoiraNet): 17,6 % (NUO - % ja AVO 17,6 %)

AVO 1 - 26.3.2004 KAKE, Hagebro, Tanska
Tuomari Erik Winkler
"Dryad starttaa vastatuuleen nurmella ja jatketaan karheikossa. Vauhti ja tyyli ovat hyvät. Pään ja kaulan asento korkea. Haku peittää hyvin maaston. Jatketaan karheikkoon, mistä löydämme koiran seisomasta. Etenee käskystä halukkaasti ja ottaa uuden seisonnan. Kun olemme melkein koiran luona, fasaani siivittyy. Koira on rauhallinen linnun lähtiessä ja ammuttaessa. Myöhemmin Dryadilla on lyhyt seisonta fasaanille, mikä kuitenkin lähtee lentoon ennen kuin pääsemme koiran luokse. Koira on rauhallinen linnun siivittyessä.
Dryadia kokeillaan vielä kerran. Se etenee hyvin tuulen alle ja ottaa seisonnan kaukana edessä. Yksi fasaani siivittyy, mutta Dryad pitää seisonnan. Käskystä avanceeraa halukkaasti ja täsmälleen fasaanille. Rauhallinen linnun lähtiessä lentoon ja ammuttaessa.
Avoimen luokan ensimmäinen palkinto.
ÅK 1 (AVO 1)"

1. Gordon Race & AVO 2 - 12.10.2002 KAKE & Gordon Race, Nurmo
Tuomari Tapio Ranta
"Olosuhteet: Pilvistä, kevyt tuuli, lämpötila 1-5 C.
Tarkoituksenani oli antaa kaikille koirille aamupäivällä kaksi kymmenen minuutin erää, minkä jälkeen olisi aloitettu pudotuspeli. Koirat ja lintutilanteet kuitenkin muuttivat suunniteltua ohjelmaa. Lintuja oli maastossa varsin tyydyttävästi, aamupäivällä kaksi peltopyyparvea ja useita fasaaneita, iltapäivällä hyvä lintutilanne jatkui. Merkille pantavaa oli, että joukosta löytyi useita koiria, jotka hallitsivat haun tyylikkäästi, mutta lintujen käsittelyssä sekä koirilla että ohjaajilla on vielä paljon tekemistä.
Ulkona kolme erää, 55 minuuttia. Kevytrakenteinen, nopea narttu, joka pyrkii käyttämään tuulta hyväkseen, mutta ohjaaja pitää sellaista kiirettä, ettei koira pysty saamaan hakukuviota aikaan. Ohjaajan kiireen vuoksi koira osuu hakualueella olevan peltopyyparven puoliväliin. Tuulen alapuolella oleva osa lähtee ensin, koira seisahtuu, jolloin loputkin parvesta karkottuu. Koira on rauhallinen. Toisessa hakuerässään koira vetää niin kauas tuuleen, että ohjaaja ei pysy perässä ja ottaa tiukan seisonnan ojanvarteen noin 200 metrin päässä. Seisonta ilmoitetaan ja riennämme paikalle. Ollessamme koiran vieressä pari metriä sen takana koira tekee pienen korjausliikkeen, saa nostokäskyn, seuraa terävä syöksy ja peltopyyparvi lähtee useana ryöppynä. Ammutaan ilmaan, koira on rauhallinen. Finaaliin.
Kilvoittelussa ei loppuvaiheessa enää ollut jäljellä kuin kaksi koiraa, Dark Dryad ja Aasa. Muut olivat järjestäneet itsensä ulos joko reippailla peräänmenoilla tai häviämällä linnut paritoverilleen, joten finaaliin pääsivät yllä mainitut koirat. Finaali kesti noin 30 minuuttia, jonka aikana Dark Dryad esitti koko ajan erinomaista kestävyyttä, Aasa puolestaan väsähti, mutta jatkoi sitkeästi. Erä oli sen vuoksi pitkä, että yritin saada kunnon lintutyön jommallekummalle koiralle. Erän aikana kumpikin löysi kaksi- kolme lintutilannetta, mutta niitä ei pystytty hyödyntämään, eli koirat eivät kyenneet korkeassa ruohikossa pitämään lintuja vaan ne karkottuivat ennen toimintaa. Korkeaa horsmaa ja vadelmaa kasvava kanavanvarsi olikin varsin vaikeaa maastoa. Dryad hallitsi kuitenkin maastoa ja sillä oli paremmat mahdollisuudet lintutyöhön.
Palkintojärjestys: 1. gsn Opendora´s Dark Dryad AVO 2."

AVO 3 - 21.10.2001 KAKE, Kauhava
Tuomari Ilpo Inkiläinen
"Sää: Pilvipouta, lämpötila aamulla + 1º C , kohtalainen lounaistuuli.
Dryad eli Hyrsky hakee hyvällä kuviohaulla, sekä hyvällä tyylillä. Käyttää hyvin tuulta. Hyrsky ottaa kiinteän seisonnan tietolinnuille keskellä peltoa, paikassa, josta jo kolme koiraa oli aikaisemmin hakenut löytämättä mitään. Hyrskyn vahva etu tässä tilanteessa oli riittävän tiheällä kammalla tehty kouluhaku. Ohjaaja saa luvan toimia. Tilanteessa ohjaaja antaa avancen noin 10 metriä koiransa edestä. Hyvä röyhkeä avance suoraan linnuille. Pyyparvi siivittyy, mutta kääntyy välittömästi ohjaajasta poispäin kaartaen Hyrskyn vierestä koiran taakse. Hyrskyn pinna ei pidä, vaan se tekee lyhyen peräänmenon, jonka ohjaaja saa hallintaan noin 20 metrin päässä. Ohjaaja ampuu tässä vaiheessa ilmaan. Hyrsky pysyy paikallaan. Ansioistaan Hyrsky saa tänään AVO 3 -palkinnon."

2. Gordon Race - 13.10.2001 KAKE & Gordon Race, Nurmo
Tuomari Markku Juuti
"Hyrsky esittää varsin nopeaa hakua, laukka on liukuvaa ja kevyttä. Koiraa ohjataan hyvin. Hyrsky käyttää ajoittain esimerkillisesti tuulta. Lintuja ei tässä Remun kanssa suoritetussa erässä tavattu. Toinen erä Hanskin kanssa jatkuu pääpiirteissään samanlaisena: aktiivinen ohjaus pitää kuvion sopivan tiiviinä ja Hyrsky ottaa seisonnan, korjaa sitä, ottaa uuden seisonnan, mutta arat pyyt karkottuvat ohjaajan vasta lähestyessä koiraansa. Hyrsky on melko levoton ja menee lintujen lentoonlähtöpaikalle, jonne pysähtyy vain äänekkäällä komentamisella. Ohjaaja ampuu, mutta vasta sitten kun näkee koiransa olevan paikoillaan ja tällöin pyyt ovat jo reilusti ampumamatkan ulkopuolella. Linnunotto joka tapauksessa ja Hyrsky saa jatkaa iltapäivälle.
Aamupäivän aikana olin saanut koirista jo yleiskäsityksen ja erojakin oli todettavissa. Kärkikolmikon muodostivat Kamomilla ja Bessy lintutöillä sekä Hyrsky linnunotolla.
BESSY - HYRSKY
Bessy jatkaa hyvää, tiivistä hakua. Sille ilmoitetaan kahdesti seisonta, tuloksettomia molemmat. Hyrskyn haku on tässä erässä erinomaista ja sitä ohjataan hyvin. Hyrsky piikkaa hyvin juoksevan fasaanin. Ohjaajan lähestyessä lintu siivittyy koiran tekemättä mitään varsinaista virhettä. Ohjaaja ei ammu, Hyrsky on levoton mennen vajaan 10 metriä linnun perään. Hyrsky jatkaa.
HYRSKY - KAMOMILLA
Oltiin edetty finaalierään. Aivan erän alussa Kamomilla ottaa seisonnan. Ammuttaessa menee n 20 metriä fasaanin perään. Avoimen luokan palkinto menee samalla, mutta Kamomillasta tulee Gordon Racen voittaja v. 2001. Onnittelut!
GR 2"

AVO 3 - 26.8.2000 KAME, Iisalmi
Tuomari Esa Häkkinen
"Sää oli lämmin n. 20-25°, toisena päivänä oli tosi helle. Kuumuudesta johtuen erät olivat n. 15 min mittaisia, jotta koirat saivat levätä. Tuuli oli pyörivää ja maasto kohtalaisen vaikea. Lintuja oli ensimmäisenä päivänä hyvin. Kiitän järjestäjiä ja maasto-opasta Jukka-Matti Rönkköä.
-
Mukava gordoninsetteri, joka esittää koko päivän hyvää metsähakua. On viisi erää ulkona ja jaksaa melko hyvin. Pitää ohjaajaan hyvin yhteyttä ja kulkee äänettömästi. Saa sorakasaan seisonnan ja ajaa käskystä linnun ylös. Ohjaaja muistaa ampua vasta tuomarin pyynnöstä. Kylmän linnun noudossa on vielä opeteltavaa. Saa AVO 3 -palkinnon."

- - - - -

ALO 2 - 1.4.2000 TOKO, Jyväskylä
Tuomari Mauro Pehkonen

159,00 pistettä

- - - - -

2. - 22.4.2007 Pornainen
Gordoninsetterijaoksen noutokilpailu
Tuomari Hanna Kaarnijärvi

"Hyrsky saa riekosta hajun, menee linnulle ja ottaa sen suoraan suuhun. Se tiputtaa linnun ja sylkee ylimääräiset lehdet pois, ottaa linnun uudestaan suuhun ja tuo suoraan ohjaajalle.
Fasaanin löytäessään Hyrsky miettii hetken, katsoo ohjaajaa, ottaa linnun suuhun ja tuo ohjaajalle. Luovuttaa molemmat linnut nätisti. Pieni tuumailu ja veteraanin vauhti lintua tuodessa jättää Hyrskyn tässä tiukassa taistossa toiseksi. (ajat 26s ja 30s)."

1. AVO - 23.4.2006 Kempele
Gordoninsetterijaoksen noutokilpailu
Tuomari Anneli Törrönen

1. - 17.4.2004 Lemi
Gordoninsetterijaoksen noutokilpailu
Tuomari Marko Tuomela

"Hyrsky on rauhallinen ammuttaessa. Etenee vauhdikkaasti suoraan linnulle, jonka jälkeen haistelee hetken aikaa lintua, ottaa pari askelta linnusta poispäin ja pysähtyy. Tässä vaiheessa ohjaaja hienovaraisesti muistuttaa koiraa miksi täällä ollaan. Ja Hyrskyhän muistaa, Hyrsky ottaa fasaanin suuhun ja tuo sen suoraan ohjaajalle suorittaen hienon luovutuksen."

3. - 26.4.2003 Kolho
Gordoninsetterijaoksen noutokilpailu
Tuomarit Kepa Teittinen ja Pasi Kortelainen

"Hyrsky on rauhallinen ammuttaessa. Etenee suoraan linnulle ja nappaa sen suuhunsa, mutta jostain syystä pudottaa sen muutaman metrin kannettuaan. Ottaa linnun saman tien uudelleen suuhunsa ja tuo sen jalasta kantaen ohjaajalle. Luovuttaa linnun kauniisti istuen. Yksi noutolinnun pudotus ja huono kanto-ote jättävät Hyrskyn tällä kertaa pronssille."

Hyrsky ja Kone

Hyrsky ja Kone ja kaikki rotujärjestön piirissä kisailtavien mittelöiden kiertopalkinnot (ainoat koirat, jotka ovat nämä kaikki voittaneet, 
Kone kaikki samana vuonna).
Palkinnot vasemmalta: noutokilpailu, erikoisnäyttely ja Gordon Race

 

Tietoja

gordon setter - scottish black setter

Koirat

Gordoninsetteri