Valtteri ja Sanna

Treeniviikonloppu 14.-15.11.2015

Metsälintujahtikauden päättymisen jälkeen alkaa monella hiljaiselo koirarintamalla. Suorastaan jo perinteisesti on marraskuussa tavattu kokoontua koiria kouluttamaan ja välillä käyty hieman jahtiakin.

Syksyn viimeinen Puronperän treeniviikonloppu järjestettiin marraskuun puolivälissä. Koska tänä vuonna ei innokkaita lähtijöitä ei ollut kuin kolme Ö-pentueen koirien omistajaa (joista vielä yksi joutui jäämään pois sairastumisen takia) sekä V-pentueen Valtteri, niin päätimme toteuttaa treenit koulutuspäivän merkeissä ja Valtsu jäi vielä tämän päälle jahtiin.

Lauantai oli varsinainen treenipäivä ja sen mittaan koirat näyttivät hienoja otteita. Önni ja Överi ("Lola") olivat osallistuneet jo heinäkuun koulutusviikonlopulle ja ne esittivätkin suorastaan rutinoituja otteita, vaikka ikää on vasta alle 8 kuukautta.

Ohessa jotain kuvia treeneistä - lähinnä lauantailta. Kuvaaminen hämärien päivien aikana oli hieman haasteellista. Joitakin seisontoja tuli kuitenkin dokumentoitua.

Hauska viikonloppu!
Kiitokset siitä Sannalle ja Jarille, Jukalle ja Mikalle perheineen!

Önni

Treenit eivät ole vielä edes alkaneet, kun Önni bongasi linnun ja
otti varmuudeksi seisonnan

Sisarukset

Tottahan sisko Lola tuli mukaan ja lintua seisottiin yhdessä

Lola

Varsinaiset treenit polkaistiin pystyyn palauttamalla mieliin näköseisonta
Lolan tyylinäyte

Jukka ja Lola

Isäntä esiintyy ihan yhtä tyylikkäästi

Önni

Önnin seisontatyyli onkin hieman persoonallisempi

Mika ja Önni

Valtteri ja Jari

Valtteri esittää rutinoituja otteita, johon kuuluu suoraviivainen meno linnulle...

Paikallaan

...ja täsmällinen paikalleen jääminen linnun siivityttyä

Jukka ja Lola

Ensimmäiset hajuseisonnat otetiin varmuudeksi nuorille koirille opetusköydessä

Lola seisoo

Kehut

Lolalla ei juurikaan ole peräänmenotaipumuksia ja
sitä onkin helppo kehua onnistuneen suorituksen päätteeksi

Lola

Önnille kehuja

Myös Önni ja Mika toimivat hienosti

Aamupäivän treenit kotosalla olivat sujuneet hienosti. Tämän jälkeen suunnistimme lähialueen "fasaanipankkiin", jotta nuorten koirien ei tarvitsisi paljon laukkoa.

Ensimmäiset fasaanit potkasivat edestämme lentoon jo ennen kuin olimme löysänneet koiria edes irti. Lintuja siis riitti, mutta maasto on nuorille koirille hieman haastava, koska hajuja on jo joka puolella ja lintu on saatava täsmällisesti piikkiin - muuten sitä ei saa nostettua.

Valtteri seisoo

Valtteri piikkaa fasaania ja pari muutakin seisontaa saatiin koirille lyhyen maastopistäytymisen aikana

Koska koiria ei ollut montaa, pidimme niille pienen lepotauon vierailemalla paikallisessa pizzeria Bestissä. Sieltä saa takuuvarmasti mahan täyteen ja muutenkin on yksi maan parhaista pizzerioista. Lounaan jälkeen isäntien kelpasi taas hölkätä pellolla!

Lola ja Jukka

Koska Lola toimi aamupäivällä todella hienosti,
niin se sai iltapäivällä hakea ilman opetusköyttä

Seisonta

Kehut

Nostossakaan ei köyttä tarvittu ja silti koira jäi hienosti paikalleen

Mika ja Önni

Önni otti linnun kaukaa piikkiin ja tyylikkäästi!

Seisonta

Piikkaus

Nuorten koirien edesottamukset olivat suorastaan mykistävän hienoja!
Jos vain omistajat jaksavat kouluttaa sessujaan, niin näistä on vaikka mihin saakka. Hakutyylikin vaikuttaa hyvältä ja seisojina nämä ovat jo aika tekijöitä, joten tulevaisuus näyttää todella lupaavalta.

Sanna ja Jari jäivät vielä yöksi ja läksimme seuraavana päivänä aseet tanassa fasaanimaille. Tsekkasimme muutamat hot spotit, mutta kuten normaalistikin loppukaudesta, kovin paljon tilanteita ei saatu. Päivän aikana taisi tulla vain puolisen tusinaa seisontoja. Välillä kyllä fasaanikukkoja saapasteli näköetäisyydellä, mutta alueilla, jonne emme voineet mennä.

Valtteri piikkaa

Valtteri piikkaa fasaanikanaa

Seisonta

Sanna ja Valtteri

Kivan viikonlopun ehkä paras kuva, jossa Valtteri piikkaa lintua ja
emäntä Sanna valmistautuu ampumaan

Kaiken kaikkiaan hauska viikonloppu!

Koirille tuli paljon tilanteita, koska koiria oli vähän ja ne pääsivät tiheään omalle vuorolleen. Kesän koulutusviikonloppuna koiria on monesti hieman liikaa, jolloin omaa vuoroa joutuu odottamaan liiankin kauan. Nyt tätä ongelmaa ei ollut, vaikka valoisa aika näin loppusyksystä ei olekaan kovin pitkä.

Koirat kunnostautuivat oikeastaan paremmin, kuin etukäteen olisi voinut ajatella. Önni ja Lola ovat alle 8 kk:n ikäisiä, mutta pelasivat linnuilla hienosti. Valtterikaan ei ole iällä pilattu, mutta alkaahan se olla jo aikamoinen peli. Vielä hieman lisää koulutusta, niin tästä koirasta saadaan kuulla hienoja uutisia...

Hieno viikonloppu - kiitokset siitä emännille ja isännille!
Ensi vuoden alussa uudestaan verellisissä merkeissä!

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Ajo-ohjeet

Kuvagalleria

Linkit