Rauhallisuusharjoite

Harjoitellaan rauhallisuutta linnun siivittyessä

Treenit 21.2.2004

TREENIPÄIVÄ VESANGASSA - Jari Pohjosaho

Kanakoirakerhon vuosikokous oli sovittu aloitettavaksi 21.2.2004, roturingeillä klo: 14.00. Gordoniväki päätti käyttää aamupäivän hyväksi ja pitää yhteistreenit ”J. Puro training centerissä” Vesangassa. Järjestelyistä ja koulutuksesta vastasi Puron Jukka. 

Aamun sarastaessa oli Vesankaan kokoontunut 6 nuorta setterin alkua ja tusinan verran ohjaajia, vai pitäisikö sanoa ohjattavia. Sekä koirat, että ohjaajat olivat täynnä intoa ja avoimina ottamaan uusista tilanteista kaiken irti. Jaoksen puheenjohtajakin suvaitsi saapua, hieman myöhässä kunnioittamaan tapahtumaamme. 

Aamun Jukka aloitti kertomalla päivän kulusta, sekä ohjaajan oikeista toimintatavoista koirien kohdatessa lintuja ekoja kertoja. Tämän jälkeen nuorimmat koirat pääsivät ottamaan Jukan pihapiirissä ensimmäisiä näköseisontoja linnuille. Kaikki koirat seisoivat varsin lupaavasti kyyhkyjä näköseisonnalta. Sitten koiria vielä hieman ”lämmiteltiin”, kun kyyhkyjä päästettiin lentelemään hieman runsaammin.

Seuraavaksi oli vuorossa koulutusta maastossa. Talven hanget hankaloittivat ohjaajiakin, mutta varsinkin nuoria koiria. Jukka oli parhaansa mukaan tehnyt hieman kulku-uria, mutta lunta tuntui siitä huolimatta olevan aivan riittävästi! Linnut päästettiin siivittymään launchereiden avulla, jolloin saatiin tilanteesta kontrolloitu. 

Kaikille koirille saatiin päivän aikaan mukavasti lintutilanteita ja osan koirien suoritukset olivat jopa erinomaisia. Nostot jäivät, hangen vahvuuden takia hieman vaisuiksi, mutta eipähän ollut koirien ainakaan helppo saatella lintuja! Silloin, kun omaa vuoroa odoteltiin, paistoimme makkaraa nuotiolla ja jutustelimme pehmoisia. Näin alkoi kello lähestyä uhkaavasti kokoussessiota ja jouduimme päättämään treenipäivämme hieman uupuneina, mutta kuitenkin hyvillä mielin.

Lopuksi haluan omasta puolestani kiittää erinomaisen mukavasta aamupäivästä osallistujia ja erityiskiitos kaikkien osallistujien puolesta Puron Jukalle hienosti pelanneista järjestelyistä ja antoisasta koulutuksesta. Toivottavasti perästä kuuluu, sanoi putkimies.

Seisontatreeniä

Pauli ja Remu harjoittelevat seisontaa linnulle

Maahan!

Maahan! Edessä Miia ja Kiusa

Jussi ja Hanski

Jussi ja Hanski ottavat avancen

 

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Ajo-ohjeet

Kuvagalleria

Linkit