Profiili

Alfred - "Tiko"

Tikon "tarina" alkaa vuodelta 2010, jolloin sen kasvattaja Anna otti yhteyttä astuttaakseen hyväsukuisen narttunsa Mountaineer's Fionan. Toimin tuolloin Maken kanssa gordoninsetterijaoksen jalostustoimikunnassa. Koska Annalla ei ollut omia urosehdokkaita ja asusteli sopivasti Rovaniemellä, niin suosittelimme neljää Pohjois-Norjan vähän jalostukseen käytettyä urosta.

Anna tutustui ehdokkaisiin hieman tarkemmin. Hän päätyi lopulta lupaavaan nuoreen ja kiinnostavasukuiseen jalostusrekisteriurokseen Taikoon. Astutus onnistui ja pentueeseen syntyi seitsemän pentua. Mikä hauskinta, Taikosta tuli vielä tämän jälkeen Norjan käyttövalio.

Tiko jäi asustelemaan Rovaniemelle. Hyvissä käsissä siitä on varttunut lupaava metsästäjä. Kesällä 2012 se säväytti rotujärjestön erikoisnäyttelyssä: junioriluokan uros, joka voitti uroskehän sertifikaatin kera! Tiko onkin näyttävän kokoinen uros, kuten isänsäkin.

Metsästyspuolella tämä Annan A-pentue on herättänyt ihastusta etenkin hienoilla hauillaan. Sisko Amelie selvitti jopa tiensä Kultamalja-finaaliin saakka. Finaalipaikka ei ollut kaukana Tikollakaan, mutta pieni korjaus fasaaniseisonnalla maksoi jatkopaikan. Syksyn 2012 lopulla Tiko osallistui Sodankylässä metsäkokeeseen ja tuomarina toiminut norjalainen Roger Halvari (Rippy's kennel) antoi sille päivän esityksistä nuorten luokan ykköspalkinnon! Tiko olikin Vuoden Nuori Gordoninsetteri -pisteissä toinen (Seita oli ykkönen) ja myös Suomen toiseksi paras gordoninsetteriuros vuonna 2012.

Vaikka Tikolla on sekä ulkomuotoa että käyttöominaisuuksia, niin eniten ihastuttaa sen todella upea luonne. Tuskin parempaa kotikoiraa voi olla. Se on lapsiystävällinen ja ei hauku käytännössä lainkaan. Vaikka se on vielä nuori, niin silti on kotosalla rauhallinen. Luonteeltaan todellinen malliuros!

Valitettavasti Tiko menehtyi metsästysonnettomuudessa aivan liian nuorena.

- - - - -

Näyttelyssä Tiko on saanut nuoresta iästään huolimatta jo JUN ERI, JUK 1, PU 1, SERT ja VSP.

Käyttökoepuolella nuorten luokan ensimmäisen palkinnon metsäkokeessa.

Hyväksytty Gordoninsetterijaoksen jalostusrekisteriin.

Tästä koirasta kuullaan varmasti vielä lisää!

- - - - -

Tikon tiedot Kennelliiton KoiraNetissä
Tikon tiedon Kanakoirakerhon jalostustietokannassa
Tikon takana oleva uroslinja

Tiko erikoisnäyttelyssä

Erikoisnäyttelyssä 2012 paras uros ja ensimmäinen sertifikaatti
Voitto jäi vielä odottamaan, sillä Pimu korjasi jälleen voiton...

Poseerausta

Pää

Kotikoira Tiko

Tiko on kotosalla mallikelpoinen gordoniuros 

Tiko ja liivi

Astutusreissulla Tiko testaa uutta liiviä... :o)))

 

Kuvagalleria

Yhteystiedot

Ajo-ohjeet

Kuvagalleria

Linkit